PÅ DESKEN: Stemningen står i taket i VG Netts redaksjon etter at de nye lesertallene ble publisert. Foto: Andreas Fosse
PÅ DESKEN: Stemningen står i taket i VG Netts redaksjon etter at de nye lesertallene ble publisert. Foto: Andreas Fosse

Nye rekordtall - enda flere leser VG Nett

INNENRIKS

(VG Nett) Over 1,5 million leser VG Nett daglig. Det er over en halv million flere enn det nest mest leste nettmediet.

Publisert: Oppdatert: 10.01.11 13:09

I fjerde kvartal hadde VG Nett 1.506.000 lesere hver dag, viser en undersøkelse gjort av TNS Gallup.

Allerede i januar 2009 befestet VG Nett seg som Norges mest leste medium noensinne. Siden den gang har tallene økt ytterligere.

Bak VG Nett er det NRK.no og Dagbladet.no som er de største med litt under en million lesere hver dag.

Store nyhetssaker

VG Nett har i dag en daglig dekning i befolkningen på 36,9 prosent. VG er også klart størst på mobil. VG Mobil dekker 3,7 prosent av befolkningen.

Analysesjef i VG Multimedia Geir Larsen sier at man generelt opplever at når det skjer noe, er det naturlig for folk å gå til VG Nett.

- Større saker som går over lenger tid, som for eksempel Kongo, Tiger Woods og svineinfluensaen, dekker vi på en måte som viser at vi har stamina. Vi merker også at når det er noe spesielt som skjer, øker trafikken radikalt, sier Larsen.

I fjerde kvartal var blant annet ankesaken i Kongo en av de største nyhetssakene. 3. desember ble Tjostolv Moland og Joshua French dømt til døden igjen. VGTV dekket domsavsigelsen fra studio i Oslo og med reporter i Kisangani.

Peter Mueller-saken, som endte med at skøytetreneren fikk sparken, var en annen stor sak i fjerde kvartal.

Svineinfluensaen, hvor VG Nett startet med informasjon om sykdommen, var en sak hvor interessen toppet seg for i fjerde kvartal. Vaksineguiden.no og egen Facebook-side med informasjon om sykdommen, var en sak hvor interessen toppet seg for i fjerde kvartal.

Populær blant yngre

Larsen tror det er sakene som har vært i nyhetsbildet, og VG Netts dekning av sakene, som gir avisen en økning i fjerde kvartal.

- Det er ingen dramatisk økning i folk som er på nett.

VG generelt er blitt stadig mer populær blant de yngre. I aldersgruppen 12-19 år har VG totalt nest best dekning av alle medier i Norge, kun toppet av TV 2, med 63 prosent.

Det er en liten overvekt av menn blant VG Netts lesere, men nettavisen har en større prosent kvinnelige lesere en de fleste andre riksdekkende nettmedier, kun slått av TV2.no og NRK.no.

Her kan du lese mer om