PÅ REISE: Mohyeldeen Mohammad har vært i medienes søkelys og høstet massiv hets og kritikk fra flere hold for sine meninger den siste uken. Søndag forlot han landet og reiste til muslimenes hellige by Medina i Saudi-Arabia. Foto: Frode Hansen

Her forlater Mohyeldeen Norge: - Ikke sikkert jeg kommer tilbake

GARDERMOEN (VG Nett) Mohyeldeen Mohammad (24) reiser fra Norge og vurderer å ikke komme tilbake til landet han har bodd i siden han var tre år.

Mads A. Andersen
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Søndag møtte han alene opp på Gardermoen med en liten sekk over skulderen. Med seg hadde han en flybillett til Medina i Saudi-Arabia, hvor han studerer sharia og arabisk ved Det islamske universitetet.

Les også:Tror Mohammad kan blir utvist fra skolenLes også:14 nordmenn fikk plass på Islam-skolen

- Jeg drar til det beste stedet i verden, så det blir deilig det, sa en svært ordknapp Mohyeldeen Mohammad da VG Nett møter ham på flyplassen søndag.

Les også:Ville varslet PST om Mohammad var på flyet

Den siste uken har islamdebatten rast, etter at 24-åringen Larvik advarte mot at det kan komme et 11.september på norsk jord. Appellen han holdt under demonstrasjonen mot Dagbladets trykking av en Muhammed-karikatur skapte sjokkbølger over hele landet. Mohyeldeen fulgte senere opp med å forsvare dødsstraff av homofile.

Les videre under bildet!

VAKTE OPPSIKT: Mohyeldeen Mohammad vakte stor oppsikt da han advarte mot at vi kunne få et 11. september eller 7. juni i Norge under demonstrasjonen på Universitetsplassen i Oslo. Foto: Scanpix


Les også:Skammer seg over trosfeller

På sin private Facebook-side skriver han blant annet at «henrettelse er min vei til martyrstatus» og at hans politiske syn er «Khilafah on the path of Prophethood».

Khilafah.com skal drives av den radikale islamistiske organisasjonen Hizb ut-Tahrir, som er forbudt i mange

STØTTER ELDSTESØNNEN: Seksbarnsfaren Hamad Ebrahim Belal Mohammad. Foto: Eivind Griffith Brænde

europeiske land, etter at de har spredt rasistiske og antisemittiske utsagn og uttrykt støtte til terror. Gruppen regnes som en av de mest ekstreme islamistiske gruppene i verden. 5. november i fjor skrev han på sin Facebook-profil at vantro skulle kuttes hodet av.

Vet du noe om denne saken?Kontakt VG Netts journalist Mads A. Andersen direkte her!

Vurderer å bli borte

24-åringen, som hyller massemordere og terrorleder Osama bin Laden, nektet å utdype sine synspunkter overfor VG Nett søndag. Han forteller imidlertid at han blir i Medina i fire måneder for å studere arabisk og sharia.

Les også:Politiet fant 30-40 sjikanerende og truende SMS-er på Mohammads mobil.

- Det er ikke sikkert at jeg kommer tilbake etter det. Jeg har et annet hjemland også, vet du. Det er muligheter over alt.

- Irak?

- Forskjellig. Hele Arabia er mitt hjemland, svarer han kort og legger til:

- Jeg har ingen kommentar etter å ha rådført meg med mine brødre og advokater.

- Har du ikke behov for å forklare noe som helst?

- Jo, men ikke akkurat nå. Ting må få roet seg litt først, svarer han.

Tidligere denne uken gikk faren til Mohyeldeen, Hamad Ebrahim Belal Mohammad ut og forsvarte sin sønn på VG Nett. Les hele det eksklusive intervjuet her.

Mohyeldeens familie er opprinnelig fra Irak, men kom til Norge for 21 år siden. Han har fire søstre og en bror og har vokst opp i Larvik. Ifølge faren drømmer han om å bli kjemiingeniør som ham. Men først skal han gjøre ferdig studiene i Medina hvor målet er å bli lærd i sharialover.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder