POLITIET PÅ PLASS: Politiet driver taktisk og teknisk etterforskning i et område på Nesodden, etter at en mann ble funnet livløs, og døde i leiligheten sin. Foto:VG-tipser,

Mistenkelig dødsfall på Nesodden

Politiet har startet etterforskning etter at en mann ble funnet livløs, og døde i leiligheten sin mandag. En foreløpig obduksjonsrapport kan ikke fastslå dødsårsaken.

  • Camilla Tryggestad Visjø
  • Silje Fjeldstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Vi behandler dødsfallet som mistenkelig. Det er som følge av omstendighetene rundt. Det er alt for tidlig i etterforskningen til å gå inn på disse omstendighetene, sier operasjonsleder i Follo politidistrikt, Trond Lorentzen, til VG.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 11.27, og var på stedet rundt klokken 11.45. Ambulanse var da fremme ved boligområdet på Nesodden.

Døde på stedet

– Vi har startet en taktisk etterforskning med avhør av personer på stedet, og krimteknikere skal gå i gang med sitt arbeid, sier Lorentzen.

– Vi har snakket med en del folk i området, men jeg kan ikke si noe antall, opplyser operasjonslederen til VG mandag ettermiddag.

I en pressemelding mandag skrev politiet at mannen ble funnet livløs og fikk livreddende førstehjelp, men døde på stedet.

– Hvorfor etterforskes dette som mistenkelig?

– Det er informasjon som er for tidlig å gå ut med. De pårørende er enda ikke varslet, sier operasjonsleder Kari Monsen i Follo politidistrikt, til VG.

Ingen funn styrker mistanke

Politiet fikk melding om mannen fra AMK-sentralen.

Politiadvokat Marthe Gaarder til VG tirsdag ettermiddag at nærmeste pårørende er varslet.

Tirsdag ble mannen obdusert. I en pressemelding skriver politiet at den foreløpige obduksjonsrapporten ikke med sikkerhet kan fastslå dødsårsaken.

Det er imidlertid ikke gjort funn ved obduksjonen eller andre kriminaltekniske funn som styrker mistanken om at det har skjedd noe kriminelt.

– Vi vil likevel foreta flere etterforskingsskritt for å få klarhet i årsaken til dødsfallet, sier politiadvokat Marthe Gaarder.

Til VG forteller hun at de tirsdag har planer om å avhøre vitner. De har ingen siktede i saken, og vil fremdeles ikke gå ut med hvorfor de etterforsker dødsfallet som mistenkelig.

Etter det VG kjenner til, ligger leiligheten i et boligfelt med kommunale boliger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder