REAGERER: - Vi har kvinnelig statsminister, kvinnelige statsråder og kvinner i Stortinget. Det vil vi fortsette med i vår del av verden, sier Frp-leder Siv Jensen etter å ha sett VGTV-intervjuet med Profeten Ummah-talsmann Ubaydullah Hussain. Foto: Vegard Wivestad Grøtt,NTB scanpix

Siv Jensen: - Vi har advart mot dette

Reagerer kraftig etter Ubaydullah Hussain-intervju

Frp-leder og finansminister Siv Jensen reagerer sterkt på uttalelsene til Ubaydullah Hussain.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Han sier at det er vakkert med kvinner som dekker seg til. Men det er ikke vakkert i det hele tatt. Det handler om menns trang til å dominere eller kontrollere kvinnen, sier Siv Jensen til VG.

I VGTV-intervjuet med Profeten Ummah-talsmann Ubaydullah Hussain sier han følgende på spørsmål om han mener kvinner bør gå tildekket på gaten i Norge:

– Jeg tror det hadde vært veldig vakkert – i stedet for å undertrykke seg selv ved at de går halvnakne, som vi dessverre ser i Vesten, sier Ubaydullah Hussain.

– Feigt

Siv Jensen mener det er grunn til å stille spørsmål om hvordan det er mulig å utvikle den typen holdninger.

– Når du har vokst opp i et fritt demokrati hvor likestilling er en selvfølge, og hvor du har kvinnelig statsminister og kvinnelige næringslivsledere og så videre, er det ubeskrivelig feigt når du må ty til vold, trusler og overgrep for å dominere over det andre kjønn. Det minner veldig lite om manndom slik jeg ser det, sier Siv Jensen.

På spørsmål om det er greit med kvinnelig statsminister i Norge, svarer Ubaydullah Hussain:

– Hvordan Norge opererer – jeg er imot hele samfunnet, mot hele det såkalte demokratiske system i Norge. Lovverket. Jeg vil leve under en islamsk stat og islamsk lovgivning, sier han.

LES OGSÅ: Norske muslimer raser mot Hussain

– Har advart

Siv Jensen er imidlertid ikke overrasket over uttalelsene.

– Frp har advart mot dette lenge. Nå ser vi det mer tydelig enn vi har gjort før. Men det er ikke slik at det har skortet på kritikk når jeg har vært ute og advart mot dette før. Nå er det veldig stille fra mange hold, og nå må alle på banen og delta i samfunnsdebatten for å sikre våre grunnleggende demokratiske rettigheter, sier Frp-lederen.

Siv Jensen sier den sittende regjeringen har iverksatt «mange tiltak» mot radikalisering.

– Men vi må møte disse holdningene i åpent lende og argumentere dem i senk. For de prøver nok å rykke ut med slike holdninger for å spre frykt. Men her må vi være uredde, for det handler om å sikre vårt eget demokrati. Og vi ser jo nå – flere steder i verden – at det er ingen selvfølge, sier Jensen.

LES OGSÅ: Abid Raja: Muslimer som Hussain spiser samfunn innenfra

Reiser fra Norge

Flere Frp-ere har tatt til orde for at Ubaydullah Hussain bør forlate Norge.

– Den (beskjeden) har han fått fra Frp allerede. Men jeg er opptatt av kvinnesyn, og alle må delta i holdningsdebatten. Virkemidler og tiltak skal regjeringen ta seg av mot norske statsborgere, men dette handler jo om at vi må jobbe hjemme også. Når vi ser at unge mennesker som er oppvokst her finner det attraktivt å reise til kampsonene og slutte seg til de mest bestialske virkemidlene, så mener jeg at det er viktig å jobbe i alle ledd i det norske samfunnet. Nå kommer det nærmere, sier Jensen.

Finansministeren konstaterer at PST mener at 50 til 60 personer har reist fra Norge til Syra og Irak.

– Derfor er det viktig at vi gjør vår del av arbeidet på hjemmebane. Det er bra, viktig og nødvendig at vi stiller opp med humanitær hjelp, og at det skjer aktiv handling mot fremrykkingen. Men det at disse holdningene får lov til å utvikle seg, er også kjernen til problemet, sier Jensen.

LES OGSÅ: Muslimer om Ubaydullah Hussain: Fremmer uro og hat

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder