DØR TIL DØR: Åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble funnet død i sokkelleiligheten til dette huset på Sotra mandag ettermiddag. Politiet gjør seg her klar til dør-til-dør-utspørring av naboene. Foto: HALLGEIR VÅGENES / VG

- Får kanskje aldri svar på hva som har skjedd

Politiet sjekker mobiler i området etter at åtteåring ble funnet død på Sotra

(VG Nett) Politiet vil fortsatt ikke utelukke at Monika (8) ble utsatt for en straffbar handling i sitt hjem på Sotra, og undersøker nå mobiltelefontrafikken i området.

  • Bjørn-Martin Nordby
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Vi sjekker de involverte telefonene og henter inn alle mulige data for å ikke gå glipp av noe som kan kaste lys over etterforskningen, sier lensmann Odd Dale på Sotra til VG Nett.

Ifølge Dale fortsetter politiet i tillegg etterforskningen med nye avhør, supplering av opplysninger til tidligere avhør og innsamling av andre tekniske data. Han forteller at politiet også har en stor jobb med å samle all dokumentasjonen de sitter på, for å danne seg et bilde av hvordan ting henger sammen og for å dekke eventuelle hull.

Tidligere i dag fortalte lensmannen at den foreløpige obduksjonsrapporten var klar, men politiet vil heller ikke i kveld gå ut med hva som er årsaken til at åtte år gamle Monika Sviglinskaja døde mandag.

Variasjoner i forklaringene

Når kan dere gå ut med mer informasjon om dødsfallet?

- Det er ikke noe konkret vi venter på, så alt avhenger av videre undersøkelser. Kanskje vi aldri får helt svaret på hva som har skjedd, sier Dale.

Videre forteller han at status i saken er den samme som onsdag morgen. De nye avhørene som er foretatt i løpet av dagen har ikke ført til noe gjennombrudd, selv om det ifølge Dale er små variasjoner i forklaringene til de avhørte.

Onsdag har 15-20 tjenestemenn jobbet med saken, men nå i kveld er antallet trappet ned til tre til fire. Krimteknikerne skal være ferdig på åstedet, men skal ifølge lensmannen tilbake om et par dager. Han vil imidlertid ikke gå ut med hvorfor.

Alene hjemme

Åtteåringen var alene hjemme da hun mandag ettermiddag ble funnet død av moren. Ifølge Dale var jenta syk og derfor ikke på skolen.

Politiet har gjennomført avhør av moren og andre som kom til stedet hvor den åtte år gamle jenta ble funnet død.

Tirsdag kveld opplyste politiet at de har foretatt en rekke avhør i nabolaget og av bekjente av familien.

Moren blir nå ivaretatt av venner og kriseteam fra Sund kommune. Familie i hjemlandet blir varslet av Kripos.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder