SLO PÅ LYSENE: Politiet brukte blålysene for å rekke bussen. Bussjåføren ante ugler i mosen. Illustrasjonsfoto: Jan Ovind

Politiet brukte blålys for å rekke bussen

Bussjåføren trodde ikke sine egne øyne, og Spesialenheten for politisaker blir koblet inn etter at en politipatrulje i Kristiansand brukte blålysene for at en person skulle rekke bussen.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Bussjåfør Svein Olsen forteller til NRK at han skulle til å svinge ut fra en holdeplass i Kristiansand søndag da han så en politibil med blålys i speilet. Han tenkte ikke så nøye over hva han så før han kom til en annen holdeplass i sentrum. Der sto samme politibil og en mann kom ut og gikk om bord i bussen.
- Han hoppet på bussen og jeg spurte om han hadde brukt blålys for å rekke bussen. Så du det? svarte han. Ja visst så jeg det. Så satte han seg bak i bussen og vi kjørte videre, sier Olsen som senere la ut historien på Facebook.

Olsen sier han ante ugler i mosen etter at han først så utrykningen og siden da mannen hoppet på bussen. Politibilen skal ha kjørt gjennom busstasjonsområdet i Kristiansand hvor det er innkjøring forbudt.

Politistasjonssjef Ole Hortemo vil ikke svare på om mannen som gikk om bord i bussen, er ansatt i politiet. Utrykningen ble heller ikke skrevet inn i politiets logg, men ved å sjekke tid og sted fant Hortemo ut hvem som var på jobb. Nå skriver stasjonsjefen på en rapport som vil bli sendt til Spesialenheten for politisaker.

- Jeg har ikke ytterligere kommentarer. Spesialenheten for politisaker får finne detaljer om hva som har skjedd, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder