VARETEKTSFENGSEL: Politiet mener at det er sterke beviser mot mannen i 20-årene som er siktet for voldtekten av kvinnen i 80-årene. Bistandsadvokat Siv Kvamsdal (til venstre) og politiadvokat Lise Dalhaug. Foto: Dennis Ravndal,

Fant siktedes DNA på voldtatt kvinne i 80-årene: - Har en følelse av å ha gjort noe jeg ikke husker

TØNSBERG (VG) Mannen i 20-årene hevder han var så ruset at han ikke husker noe fra helgen da kvinnen i 80-årene ble voldtatt.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I tillegg til voldtekten er mannen siktet for vold, trusler, brudd på våpenloven og tyveri. Han er også siktet for bruk av narkotika. Han ble i dag varetektsfengslet i fire uker.

Mannen var tydelig nervøs, men svarte klart og tydelig på spørsmålene fra sorenskriver Dag Carlstedt.

- Jeg har en jævlig følelse av å ha gjort noe jeg ikke husker. Jeg håper at det er feil. Jeg har vært livredd for det, etter å ha sett i media, sa mannen med skjelvende stemme.

Den siktede nekter straffskyld for overfallet av kvinnen, som skjedde ved en undergang på den sterkt trafikkerte Kirkeveien midt på formiddagen lørdag 15. november.

Kvinnen hadde gått av bussen da hun ble stanset i fotgjengerundergangen. Der skal mannen ha forgrepet seg på henne, mener politiet. Ifølge kvinnen skal ikke gjerningsmannen ha forsøkt å rane henne.

DNA-funn

Politiet har videoopptak av at mannen gikk på bussen samtidig som den eldre kvinnen, og at de gikk av på samme sted. De har også funnet hans DNA på kvinnens undertøy.

Han ga i retten uttrykk for at han ikke husker noe fra helgen, men at han ikke kunne utelukke at han var skyldig.

- Vi mener siktede må varetektsfengsles i fire uker, på grunn av både bevisforspillelsesfare og gjentagelsesfare, sa politiadvokat Lise Dalhaug i retten.

Sorenskriver Dag Carlstedt opphevet referatforbudet fra retten, slik at pressen kunne referere det som kom frem under forhandlingene.

- Min klient er sterkt preget av saken, og det er ingen grunn til å tvile på at han ikke husker noe fra denne helgen. Han ble helt sjokkert da han ble presentert for politiets beviser i det første avhøret, sier forsvarer Steinar Thomassen.

Tidligere straffedømt

Han ble pågrepet på arbeidsplassen sin fredag formiddag. Mannen har vært i kontakt med politiet ved flere anledninger.

Det grove overfallet av den eldre kvinnen og jakten på gjerningsmannen har ført til store medieoppslag den siste uken. Mannen har vært aktiv på sosiale medier under hele perioden.

Fredag formiddag, like før pågripelsen, skrev han den siste statusoppdateringen på Facebook.

Der siterer han teksten fra musikklåt, som handler om rusmisbruk, at samvittigheten er tung å bære og at det er for sent – «bare himmelen elsker deg nå», står det.

VG får opplyst at politiet kjenner til den siste statusoppdateringen, og at den er en del av etterforskningsmaterialet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder