HÅNDHILSTE: Are Blomhoff hilser her på kong Harald under en mottakelse på Slottet i 2013. Foto:HÅKON MOSVOLD LARSEN,NTB SCANPIX

Familievenn og styreleder i Betanien: - Han har holdt Spania-livet skjult for alle rundt seg

Prest underslo over 15 millioner

Tidligere prest og Betanien-leder Are Blomhoff innrømmet i Drammen tingrett å ha underslått over 15 millioner kroner som han  brukte på fester med prostituerte i Spania.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Rettsbehandlingen går som en tilståelsessak. Tiltalte Are Blomhoff erkjenner å ha underslått 15,8 millioner kroner, men hadde problemer med å forstå hvor høyt beløpet var da han ble konfrontert med det, skriver Bergens Tidende.

– Dette er kommet fullstendig ut av kontroll. Det viser størrelsen på beløpet, sa han.

– Jeg forstår det slik at det alt vesentligste har gått til fest og moro? spurte dommeren.

– Ja, det er ingen midler igjen, for å si det slik, svarte tiltalte.

– Kona visste ingenting

Styreleder i Betanien Christian Hysing-Dahl kjenner Blomhoff og familien godt. Han forteller til VG at opplysningene om kollegaens hemmelige liv i Spania kom som et sjokk på han:

– Vi har vært en del sammen på familiemiddager og ferieturer. Jeg regnet han absolutt som en venn. Dette illustrerer at han har holdt livet han levde i Spania skjult for alle rundt seg. Jeg kjenner hans kone godt og jeg er overbevist om at hun ikke har visst noe om dette heller før saken ble kjent for politiet, sier han.

– Strider mot alt vi står for

Han sier at saken har preget hele Betanien.

– Dette er en lei sak i utgangspunktet, men det at pengene er brukt til festing og prostitusjon gjør den enda verre. Det strider imot alt det vi står for, sier han

Underslaget strekker seg over en periode på syv år. I 2001 etablerte stiftelsen «Fundación Betanien», som driver et sykehjem i Alfaz del Pi.

Fikk penger på fiktiv konto

Underslaget skjedde ved at tiltalte fikk overført penger til en fiktiv vedlikeholdskonto tilknyttet sykehjemmet som bare han disponerte og kjente til.

I retten fortalte tiltalte at han hadde arrangert flere, store fester med prostituerte i Spania. De vanlige festdeltagerne var menn, mens kvinnene var betalt for å være der.

Festdeltagere hadde sex med kvinnene han hadde betalt for. Prisen skal ha vært mellom 1.000 og 1.500 euro per kvinne for én fest.

(VG/NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder