TENKER FILM: Her hilser filmskaper Ulrik Imitaz Rolfsen på Eirik Jensen mens sistnevnte signerte bøker på Krimfestivalen i Oslo. Foto:Helge Mikalsen,VG

Flere vil lage film om Eirik Jensen

Kagge forlag bekrefter at de har fått flere henvendelser fra
filmskapere som ønsker å lage film om den korrupsjons- og narkosiktede politilederen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Torsdag brukte Eirik Jensen (57) store deler av formiddagen til å lansere den ferske boken sin.

Den siktede politilederen møtte pressen i lokalene til Kagge forlag, deretter ble han intervjuet på scenen under Krimfestivalen, før han til slutt signerte han bøkene til bokkjøpere.

– Jeg er selvfølgelig veldig sliten. Dette med signering av bøker visste jeg ikke noe om – jeg fikk bare beskjed om å gjøre det, sier Jensen til VG etter å ha signert den siste boken.

Hasjbaronens forsvarer reagerer på Jensen-boken: – Et partsinnlegg

Flere filmhenvendelser

– Hvordan har det vært å møte pressen?

– Det har gått greit, svarer Jensen.

PRESSEMØTE: Korrupsjons- og narkosiktede Eirik Jensen og forlagssjef Anne Gaathaug i Kagge forlag avbildet torsdag morgen. Foto:Heiko Junge,NTB scanpix

Det er stor interesse for boken «På innsiden – historien om mitt politiliv», som fikk terningkast fem av VGs anmelder. Også filmskapere har vist interesse.

– Foreløpig har vi ikke fått noen konkrete tilbud, men vi har fått flere henvendelser. Det er stor interesse, sier forlagssjef Anne Gaathaug i Kagge forlag til VG.

– Er det snakk om spillefilmer eller dokumentarfilmer?

– Det kan jeg ikke kommentere, sier Gaathaug.

Hvordan Eirik Jensen stiller seg til eventuelle filmplaner er ikke kjent.

– Interessant person

Én av de interesserte er filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen. Han møtte torsdag både Eirik Jensen og representanter for Kagge forlag.

– Ja, jeg har tatt kontakt. Eirik Jensen er en interessant person, og det er veldig interessant å vurdere om det kan lages en film om ham, sier Rolfsen.

Filmskaperen har tidligere står bak en rekke filmer, både som manusforfatter og regissør. Blant annet har han laget actionfilmen «Izzat»(2005), TV-serien «Taxi» (2011) og den mye omtalte dokumentarfilmen «Frivillig tvang» som ble sendt på NRK Brennpunkt i fjor høst.

– Hvem ser du for deg kan spille Eirik Jensen i en spillefilm?

– Det er mye bra skuespillere i Norge. Jeg jobber med «Izzat II» nå. Der er det en rollefigur som kan minne en del om Eirik Jensen. Til den rollen har jeg hatt litt kontakt med Stig Henrik Hoff, sier Rolfsen.

Eirik Jensen: «Jeg lå på glattcelle, et nakent og jævlig rom»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder