Nabo til drept ektepar avbrøt fjelltur etter dødsbudskapet: – Helt grusomt

SOTRA (VG) Det avdøde ekteparets nærmeste nabo, Trygve Hellesen, orket ikke å dra videre med tragedien hengende over seg.

To personer i midten av 60-årene ble torsdag funnet drept på Kolltveit på Sotra utenfor Bergen. Den 40 år gamle sønnen deres er pågrepet og siktet for drap.

Fredag er fortsatt to boliger sperret av. Politiet ber journalister på stedet om å holde avstand.

Siste utvikling: Ekteparet skal ha blitt drept om natten

Dro hjem fra ferie

Parets nærmeste nabo, Trygve Hellesen, var på fjelltur i Hardanger med kona da han mottok dødsbudskapet torsdag kveld. Da bestemte de seg raskt for å snu.

– Vi orket ikke å dra videre med dette hengende over oss, sier han til VG.

De kom tilbake til Sotra fredag ettermiddag, til et avsperret hjem.

– Det var helt grusomt å komme til politisperringene og politi over alt. Det er sånn som skjer andre steder, ikke her.

Naboen har bare gode ting å si om det avdøde paret.

– De var to fantastisk flotte mennesker, så dette er bare nitrist.

Han beskriver dem som er hjertelig par som stilte opp.

– Det er et stort savn at de er borte.

– Kom som et sjokk

Linda Hansen Tellnes Fjetland og hunden Bella går fredag forbi åstedet. De bor et par hundre meter unna eiendommen og kjenner naboene til det avdøde paret.

– Det er helt forferdelig. Det er utrolig at noe som dette kunne skje her. Jeg trodde aldri det kunne skje her, sier Fjetland til VG.

Hun omtaler strøket på Sotra som et sted der folk ikke trenger å låse dørene og at naboene passer på hverandre.

– Det er så stille og rolig her, så dette kom som et sjokk.

BOR I OMRÅDET: Linda Hansen Tellnes Fjetland bor et par hundre meter unna eiendommen til det avdøde paret. Foto: Andrea Rognstrand/VG

Skal ha slitt psykisk

Personer med kjennskap til familien opplyser til Bergens Tidende at den drapssiktede mannen skal ha slitt med psykisk sykdom i flere år. I en periode skal han ha bodd i en kommunal omsorgsbolig i en annen landsdel. Ifølge folkeregisteret flyttet mannen hjem til foreldrene i fjor sommer.

Det var klokken 17.10 torsdag at politiet fikk melding, og umiddelbart rykket ut til den aktuelle adressen på Kolltveit, der de fant de to døde. Den siktede mannen ble også påtruffet på stedet, og pågrepet. BT skriver at de døde ble funnet utenfor huset.

Det har ikke lyktes VG å komme kontakt med siktedes forsvarer fredag, men i en SMS til BT natt til fredag sier han følgende:

– Jeg har hatt samtaler med siktede og bistått ham i avhør i kveld/natt på sentrum politistasjon. Ut over det har jeg ikke noen kommentar til saken.

Politiinspektør Tore Salvesen uttalte torsdag at det er for tidlig å si noe om hendelsesforløpet eller motiv for drapene, og ønsker ikke å kommentere tilstanden til siktede eller om de har beslaglagt noe våpen. Han vil heller ikke si noe om hvem som varslet politiet.

Han har ikke ønsket å kommentere saken fredag formiddag, og viser til at politiet vil avholde en ny pressekonferanse i løpet av dagen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder