FLERE SKRED: Et jordras gikk mellom husene i Vassenden i Jølster kommune forrige uke. Et ras gikk også over fylkesvei 451. En mann i 50-årene er savnet, og mandag gjenopptar politiet søket etter ham. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Skal grave etter bil med savnet mann i Jølster

Mannen i 50-årene som er savnet etter at en bil ble tatt av et jordskred i Jølster forrige uke, er fortsatt ikke funnet. Politiet vil nå grave etter bilen på land.

Mannen ble meldt savnet etter et jordskred over fylkesvei 451 ved Årnes i Jølster kommune tirsdag forrige uke.

I en pressemelding fra politiet kommer det frem at de vil søke etter bilen på land ved Skei-siden. Dette skjer etter brannvesenet søkte i dette området med metalldetektor søndag. Dermed starter de graving i dette området mandag.

Videre vil de ta i bruk magnetsøker fra båt og ROV-miniubåt på tirsdag.

Da VG snakket med innsatsleder Trond Hatlenes like etter klokken 10 mandag, hadde de ikke startet søket ennå.

les også

SV ut mot regjeringen: – Klimakrisen er en nasjonal nødssituasjon

- Vi planlegger dagen i dag, så nå vet vi ikke så mye, sier han.

Han vil ikke spå hvor sannsynlig det er at de finner den savnede mannen i dag og han vet ikke hvordan sikten er under vann, men Hatlenes er fortsatt optimistisk.

- Vi har godt vær, så det ser vi på som positivt.

Lørdag ble det funnet bilrester i overflatesøket som ble gjort av frivillige i Jølstravatnet. Innsatsleder i politiet Øystein Russenes opplyste til NRK at de tror noen av delene kan komme fra bilen til den savnede mannen. Om lag 60 frivillige deltok i hver av de to rundene med søk lørdag, koordinert av brannvesenet i Jølster.

les også

Har funnet bilrester i Jølstravatnet

Også søndag ble det gjort søk i Jølstravatnet. Frivillige i 20 båter fra tettstedene Vassenden og Ski deltok i strand- og overflatesøk. I motsetning til lørdag var søndagens søk snevret inn til der raset gikk, skriver Bergens Tidende.

Avisen har tidligere omtalt at skredet ved Jølstravatnet kan ha tatt bilen til den antatt omkomne mannen ned til 100 meters dyp.

Sunnfjord-lensmann Dag Fiske har opplyst til avisen at jordskredet over fylkesvei 451 har hatt enorme dimensjoner under vann. Ifølge oseanografiske undersøkelser var rastungen rundt 200 meter bred, og den stopper på 100 meters dyp, ifølge lensmannen.

Fredag ble det gjort kartleggingssøk, overflatesøk og strandsøk med mannskaper i båter i området i Jølstravatnet der bilen ble tatt av jordras.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder