ALVORLIG VOLDSHENDELSE: Søndag ettermiddag ble en mann i 30-årene pågrepet i Ørskog. En kvinne i 70-årene døde senere av skadene. Foto: Odin Jæger, VG

Kvinne døde etter voldsepisode i Ørskog

ÅLESUND (VG) Kvinnen i 70-årene som ble kritisk skadet etter en voldsepisode i Ørskog er død. Den siktede mannen erkjenner å ha slått og sparket.

Politiadvokat Arnt-Erik Oust bekreftet på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag at kvinnen døde av skadene hun ble påført.

Søndag ettermiddag ble en mann i 30-årene pågrepet etter det politiet omtalte som en alvorlig voldssak. Han var først siktet for grov kroppsskade, men siktelsen er nå utvidet til grov kroppsskade med døden til følge.

– Han fikk vite i formiddag at den ene fornærmede hadde dødd, og han tok det svært tungt. Det blir ikke avhør i dag. Det blir kanskje avhør senere denne uken. Kanskje torsdag eller fredag, sier forsvarer Torgeir H. Langva.

Tirsdag ble mannen varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker med brev- og besøksforbud.

Han har forøvrig ikke tatt stilling til om han erkjenner straffskyld eller ikke, opplyser Langva.

Sparket og slo

Ifølge fengslingskjennelsen fra Sunnmøre tingrett har siktede selv erkjent at han gjentatte ganger har slått den ene fornærmede i ansiktet. Samt at han gjentatte ganger både slo og sparket den andre fornærmede.

De fornærmede er en mann og en kvinne i 70-årene. De tre involverte er i familie, men politiet ønsker på nåværende tidspunkt ikke å utdype hvilken relasjon de har

– Har det vært noen konflikt i forkant av hendelsen?

– Det vil etterforskningen avsløre. Jeg kan ikke gå inn i detaljene på hva siktede har forklart. Han skal avhøres på nytt og det står igjen ytterligere avhør av andre, sier politiadvokat Oust.

– Er det noe i etterforskningen som tyder på at man står overfor et drap?

– Det er det for tidlig å si nå. Vi må komme tilbake til det når vi er ferdig med etterforskningen.

Leter etter våpenet

Politiet ønsker ikke å gå inn på hva den siktede mannen har forklart i avhør, men sier at han er preget over sakens utvikling. Oust legger til at de fortsatt leter etter våpenet som de mener ble brukt.

– Vi vet ikke nøyaktig hvilke våpen som er brukt, sier han.

Politiet søker fortsatt etter mulig våpen rundt og i nærheten av boligen til de fornærmede. Mandag gjorde politiet søk med hund i flere timer rundt og inni boligen.

– Tanken med å søke med hund var at det kunne være spor på våpenet, som en hund kunne finne for å lette arbeidet for politiet, sier Oust til VG.

Politiet gjorde ikke noen funn mandag. Politiadvokaten vil heller ikke gå inn på om siktede har forklart om han har kvittet seg med et våpen.

FINKJEMMER: Politiet søker med hund i nærheten av åstedet. Det er foreløpig ikke funnet noe våpen. Foto: Odin Jaeger, VG

Har erkjent volden

Påtalemyndigheten har begjært den siktede mannen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i to av ukene.

Politiet fikk rettens medhold i dette tirsdag ettermiddag.

– Han aksepterer fengslingen, men har ikke tatt endelig stilling til straffskyld. Han aksepterer at politiet får tid til etterforskningen, sier mannens forsvarer Torgeir H. Langva til VG.

– Tilstanden til den fornærmede mannen er fremdeles alvorlig, men det er ikke noe fare for liv, sier Oust.

Den siktede mannen er tidligere straffedømt, blant annet for forsøk på vold mot en politibetjent og narkotikaforbrytelse.

les også

Ørskog-saken: Siktet mann erkjenner å ha utøvd vold

Meldte selv politiet

Hendelsen fant sted i en privatbolig på Sjøholt.

Det var siktede selv som ringte inn til operasjonssentralen. Politiet rykket deretter ut til boligen rundt klokken 13.30, hvor de fant de to skadede personene.

Mannen ble pågrepet uten dramatikk rundt to kilometer fra boligen. Han bor ikke i boligen, men holder til på Sunnmøre.

Ordfører i Ørskog kommune, Knut Helge Harstad, forteller at bygda er preget av det som har skjedd.

KVINNE DØDE: Politiadvokat Arnt-Erik Oust. Foto: Odin Jæger

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder