REDDET MANN MED MOTORSTOPP: Color Line snudde for å hjelpe en mann som hadde fått motorstopp i en gummibåt, og redningsselskapet rykket ut med redningsskøyten Horn Stayer. Foto: Redningsselskapet

Passasjerferge snudde da de så mann i havsnød

Color Hybrid, som seiler mellom Sandefjord og Strømstad, bidro til å redde en mann i gummibåt.

Det var onsdag kveld dramaet utspant seg ytre Oslofjord.

– Fra broen ser de en mann som trengte hjelp, det så ut som han lå i vannet, men da de kom nærmere fant de ut at han veivet med en åre, sier konserndirektør for Kommunikasjon og Samfunnskontakt i Color Line, Helge Otto Mathisen.

Han uttaler seg på vegne av kapteinen, som er opptatt med å seile.

Kapteinen snudde dermed det store passasjerskipet, og sendte ut en lettbåt for å redde mannen. Det forteller Eirik Walle ved Hovedredningssentralen.

– De satte en såkalt «mann over bord»-båt på vannet og var veldig behjelpelige til vi ankom med redningsskøyten Horn Stayer, sier han.

Mathisen i Color Line forteller om ganske kraftig vind, så det var fare for at båten kunne drive inn i skjæra. Nå berømmer han mannskapet.

– Det er sjøfolks plikt å redde og hjelpe folk i havsnød, så dette har de trent på. Og det gikk bra. Hele systemet fungerte godt i denne situasjonen, sier han.

Kommunikasjonssjef i Redningsselskapet Frode Pedersen berømmer mannskapet på Color Line.

– De har vært veldig oppmerksomme oppe på brua, og har observert den lille mannen som veivet med armene. Dette er et eksempel på godt sjømannskap og samarbeid, sier han.

FULGTE REDNINGSAKSJONEN FRA FERGEN: Passasjerene brøt ut i jubel da mannen ble reddet onsdag kveld. Foto: PRIVAT

Gummibåten hadde fått motorstopp og kommet bort fra en dykker som var med. Denne dykkeren svømte langt, og kom seg til land og fikk også hjelp av redningsskøyten.

– Nå er de begge forent, sier Walle.

Passasjerene på svenskefergen fulgte med på redningsaksjonen, og Line Lund Østerhagen som VG har snakket med forteller at det utbrøt full jubel da mannen ble reddet.

Ps: Fergen Color Hybrid, som er verdens største hybridskip, har kun vært én uke i arbeid, og skal døpes av statsminister Erna Solberg kommende fredag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder