Denne ulven ble i november flyttet fra Engerdal med helikopter for å skjerme den fra jakt. Nå er den tilbake i Engerdal. Foto: Statens naturoppsyn/Miljødirektoratet / NTB scanpix

Flyttet ulv 30 mil - nå er den tilbake igjen

En genetisk viktig ulv som i november ble flyttet med helikopter, er nå tilbake i Engerdal, samtidig som tre reinsdyr i området har blitt tatt av ulv.

 • NTB

– Dette må løses raskt og effektivt. Enten må ulven flyttes igjen, eller så må den avlives. Vi kommer til å søke om fellingstillatelse, sier leder i Rendalen Renselskap Jo Inge Haugseth til NRK.

I november i fjor ble ulven flyttet rundt 30 mil fra Engerdal til Kongsvinger med helikopter for å hindre at ulven felles i lisensfellingen som pågår utenfor ulvesonen. Grunnen var at ulven ansees som genetisk viktig fordi den bærer gener fra den finsk-russiske ulvebestanden.

Tidligere denne uken meldte Miljødirektoratet at ulven er tilbake i området ved Rendalen og Engerdal, ikke langt unna reinbeiteområdene.

De siste dagene er det samtidig dokumentert at tre rein er tatt av ulv i området. Overfor NRK bekrefter seniorrådgiver Susanne Hanssen i Miljødirektoratet at ulven befinner seg i området der reinen er funnet, men de kan ikke slå fast at det er den genetisk viktige ulven som har tatt reinen.

Jo Inge Haugseth i Rendalen Renselskap, som har rundt 1.000 rein i området der ulven befinner seg, tror det er den genetisk viktige ulven som har vært på ferde.

Hanssen i Miljødirektoratet kan foreløpig ikke si hva de vil foreta seg i saken.

– Vi følger situasjonen fortløpende, og vurderer løpende flere tiltak. Å flytte ulven på nytt kan være et tiltak som kan bli aktuelt, sier hun.

Mer om

 1. Ulv
 2. Rendalen
 3. Engerdal
 4. Kongsvinger
 5. Rovdyrforvaltning

Flere artikler

 1. Nye klimatiltak skaper debatt: - Er veldig store endringer

 2. Italia stenger av millionregion og flere provinser

 3. Seks corona-dødsfall i Norge: Slik forbereder Norges største sykehus seg

 4. Legger om produksjonen fra ullundertøy til smittevernutstyr

 5. FHI forbereder seg på ny corona-fase: – Kan få uoppdagede som kan smitte videre

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder