KANTRET: Tre turister klamret seg til båten etter at den kantret utenfor Mefjordvær i Troms. Båten som kantret er en aluminiumsbåt på 19 fot. Foto: Kystvakten / KV Sortland / NTB scanpix

Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes

Tre turister havnet i havet nordvest for Mefjordvær i Troms skjærtorsdag. Kystvakta undersøker om båten de satt hadde et sammenstøt med et tankskip.

NTB

– Det har vært et redningsoppdrag cirka 10 nautiske mil nordvest for Meløyvær der tre turister havnet i sjøen og måtte berges. Politiet har i samarbeid med Kystvakta startet etterforskning om et passerende lasteskip kan være involvert, opplyser Troms politidistrikt.

Båten som kantret er en aluminiumsbåt på 19 fot. Det passerende skipet er ifølge politiet en 105,5 meter lang tanker.

– Vi har ikke fått avhørt de involverte enda, men vi undersøker om lasteskipet har kjørt på båten eller om bølger fra det har gjort at båten kantret. Det har fremkommet opplysninger om at det har vært et sammenstøt, men vi har ikke fått etablert det som et faktum, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen i Troms politidistrikt til VG.

I SIKKERHET: Kysvakten kom rakst de tre turistene til unnsetning, og ingen kom til skade i kantringen. Foto: Kystvakten / KV Sortland / NTB scanpix

Østeuropeere

Turistene er trolig østeuropeere.

– Vi vet ikke nasjonaliteten ennå, men de er trolig østeuropeiske og ringte fra et polsk nummer, sier Thomassen.

Alle tre er undersøkt av sanitetspersonell fra Kystvakta i samarbeid med AMK, og alle har det bra og framstår som uskadd.

– Det var nok dramatisk for dem. Vi snakket med dem som ringte inn til oss, så jeg kan bekrefte at de oppfattet hendelsen som dramatisk, sier han.

Avhør på tankskip

Kystvakta var torsdag kveld på vei mot tankskipet.

– Vi samarbeider med Kystvakta for å få avhørt kapteinen og vakthavende styrmann. De er på tur om bord nå, sier Thomassen i 20-tiden.

Hovedredningssentralen for Nord-Norge opplyser at båten de tre satt i, var en leiebåt som ble lokalisert av et luftambulansehelikopter fra Tromsø. Alle tre ble plukket opp av kystvaktskipet KV Sortland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder