REPRISE: Sven-Erik Utsi i retten i november. Til høyre hans medtiltalte Carlo Hellevig, advokat Marius Dietrichson, medtiltalte Per Magne Torgersen og advokat Øyvind Bergøy Pedersen. Foto: HARALD NYGÅRD
REPRISE: Sven-Erik Utsi i retten i november. Til høyre hans medtiltalte Carlo Hellevig, advokat Marius Dietrichson, medtiltalte Per Magne Torgersen og advokat Øyvind Bergøy Pedersen. Foto: HARALD NYGÅRD

Syk Utsi ville stjele stein

INNENRIKS

DRAMMEN (VG Nett) Med influensa, bronkitt og bihulebetennelse, var Sven-Erik Utsi (36) kvelden før ranet ute for å stjele et lass brostein.

Publisert: Oppdatert: 14.03.05 18:44

- Jeg hadde bronkitt, influensa og bihulebetennelse, forklarte Utsi.

Likevel ble han kvelden før ranet av VaktService, stanset sammen med medtiltalte Per Magne Torgersen (33) av politiet i Asker. Da hadde de to ifølge deres forklaringer kjørt rundt på jakt etter en lastebil de kunne stjele.

Rappe stein

- Vi kjørte rundt for å se etter en lastebil som vi kunne rappe, og sånne ting kan jo ta lang tid. Ikke spør meg om hvor vi kjørte, men vi kjørte rundt, sa Torgersen.

Da de ble stanset av politiet i Asker, bestemte de seg for å avlyse planen, hevdet de to.

Ranskvelden ble Utsi og Torgersen ifølge politiet sett i en Audi som likner bilen som ble brukt i ranet av pengetransporten. Men ifølge de to tiltalte for ranet, skal dette være tilfeldigheter.

Skifte bremser

De holdt i retten fast på at den fortsatt influensasyke Utsi ranskvelden var hos Torgersen for å hjelpe ham med å skifte bremser på den stjålne Audien, og at Torgersen deretter kjørte bilen til en parkeringsplass der ukjente menn skulle hente den for å selge den til utlandet.

- Hvor fikk du bilen fra? spurte aktor Erik Førde.

- Det vil jeg ikke si, svarte Torgersen.

Strafferamme 18 år

Utsi er tidligere dømt for ran av Kreditkassens filial i Drammen i 1996. Utbyttet den gang var 2,4 millioner kroner. Han var siktet for millionranet av tellesentralen i Drammen i 2002, men politiet fant ikke tilstrekkelige beviser til å reise tiltale.

Maksimumsstraffen for de to forbrytelsene han nå er tiltalt for, er 18 år.

Her kan du lese mer om