FRIMURERAKTUELL: Før var han fiskeriminister, nå kan han bli frimurer. Svein Ludvigsen vil inn igjen i brorskapet. Foto: SCANPIX

Eks-fiskeriminister blir frimurer

Tidligere fiskeriminister Svein Ludvigsen (H), som nå er fylkesmann i Troms, har søkt om å bli medlem av Den Norske Frimurerorden.

Artikkelen er over 13 år gammel

Ludvigsen meldte seg da han var fiskeriminister i 2001 ut av Den Norske Frimurerorden av habilitetsgrunner, skriver Nordlys.

Nå er han tilbake i jobben som fylkesmann i Troms, og har på eget initiativ søkt om å bli fullverdig medlem av broderskapet igjen.

- Jeg har søkt om å bli medlem igjen av en fullt lovlig organisasjon. Det er ikke noe ulovlig med Den Norske Frimurerorden, og jeg har like stor rett til å være medlem av den som hvem som helst andre, sier Ludvigsen.

Han vil ikke kommentere saken ytterligere, men opplyser at det ikke vil være problematisk for ham å kombinere medlemskapet med jobben som fylkesmann.

- Nei, jeg tror det er ganske uproblematisk. Og skulle det dukke opp tilfeller hvor det kan stilles spørsmål ved habilitet, får vi ta det når det kommer, sier Ludvigsen.

Han ønsker ikke å si hvorfor han vil tilbake til ordenen.
Provincialmester i Tromsø Provincialloge, Kåre-Bjørn Kongsnes bekrefter at Ludvigsen har søkt om å få innpass i broderskapet igjen.

- Ludvigsen har vært ute av våre ruller siden 2002. Forhåpentligvis er han tilbake i matrikkelen igjen fra 2008, og vi ønsker ham hjertelig tilbake i ordene, sier Kongsnes.
Ludvigsen har på eget ønske bedt om å få saken behandlet av ordenen sentralt i Oslo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder