FÅTT EN SMELL: Sjåføren som la på flukt fra politiet er mistenkt for ruskjøring. Han måtte til slutt presses av veien. Foto: VG-tipser

Her endte den ville biljakten

Heller ikke etter å ha truffet politiets spikermatter ville
sjåføren stoppe. Da han til slutt ble presset av veien kjørte han på felger og punkterte dekk.

Natt til søndag ble en av politiets patruljebiler påkjørt i Sandnes sentrum. Politibilen ble påført mindre skader, og sjåføren i den andre bilen ristet av seg politiet på flukt ut av byen.

– Etter en tid får vi observasjon på bilen, og tar opp jakten. Vi legger ut spikermatter på vei nordover på E39, men det stoppet ikke ham, sier operasjonsleder Nikolai Austerheim i Sør-Vest politidistrikt til VG.

Se også! Glemte håndbrekket, bilen fikk seg en dukkert

Etter å ha kjørt over spikermattene fortsatte kassebilen – nå på punkterte dekk og noen steder rett på felgene.

Politiet så seg til slutt nødt til å gjennomføre en såkalt «tvangsstans». De kjørte med andre ord inn i bilen, og presset ham av veien.

Biljakten endte med materielle skader på bilene, men ingen personskader. Føreren av kassebilen er pågrepet for flere forhold, og mistenkes i tillegg for å ha kjørt i ruset tilstand. Mannen er sendt til legevakten for å ta blodprøve, og settes antagelig i arresten etter det.

Husker du? Politihøgskolen skulle øve på utrykning - endte i rundkjøring

Mannen er en kjenning av politiet.

Det var heldigvis lite trafikk på veien mens biljakten pågikk.

– Farten gikk naturligvis ned når alle dekkene var punkterte, men før det har det nok gått en god del raskere, sier operasjonsleder Austerheim.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder