FÅTT EN SMELL: Sjåføren som la på flukt fra politiet er mistenkt for ruskjøring. Han måtte til slutt presses av veien.
FÅTT EN SMELL: Sjåføren som la på flukt fra politiet er mistenkt for ruskjøring. Han måtte til slutt presses av veien. Foto: VG-tipser

Her endte den ville biljakten

INNENRIKS

Heller ikke etter å ha truffet politiets spikermatter ville
sjåføren stoppe. Da han til slutt ble presset av veien kjørte han på felger og punkterte dekk.

Publisert:

Natt til søndag ble en av politiets patruljebiler påkjørt i Sandnes sentrum. Politibilen ble påført mindre skader, og sjåføren i den andre bilen ristet av seg politiet på flukt ut av byen.

– Etter en tid får vi observasjon på bilen, og tar opp jakten. Vi legger ut spikermatter på vei nordover på E39, men det stoppet ikke ham, sier operasjonsleder Nikolai Austerheim i Sør-Vest politidistrikt til VG.

Se også! Glemte håndbrekket, bilen fikk seg en dukkert

Etter å ha kjørt over spikermattene fortsatte kassebilen – nå på punkterte dekk og noen steder rett på felgene.

Politiet så seg til slutt nødt til å gjennomføre en såkalt «tvangsstans». De kjørte med andre ord inn i bilen, og presset ham av veien.

Biljakten endte med materielle skader på bilene, men ingen personskader. Føreren av kassebilen er pågrepet for flere forhold, og mistenkes i tillegg for å ha kjørt i ruset tilstand. Mannen er sendt til legevakten for å ta blodprøve, og settes antagelig i arresten etter det.

Husker du? Politihøgskolen skulle øve på utrykning - endte i rundkjøring

Mannen er en kjenning av politiet.

Det var heldigvis lite trafikk på veien mens biljakten pågikk.

– Farten gikk naturligvis ned når alle dekkene var punkterte, men før det har det nok gått en god del raskere, sier operasjonsleder Austerheim.

Her kan du lese mer om