SKUTT OG DREPT: 12. juni starter rettssaken hvor en 59 år gammel mann er tiltalt for å ha drept kona Pimsiri Songngam (37) og stesønnen Petchngam Songngam (12). Foto: Privat

59 år gammel ektemann tiltalt for dobbeltdrapet i Kirkenes

Pimsiri Songnam (37) og sønnen Petchngam Songngam ble skutt og drept i deres hjem i Kirkenes i august i fjor. Nå er 37-åringens ektemann tiltalt for drapene.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Den 59 år gamle mannen fra Kirkenes har tidligere erkjent drapene, og sagt at han forsøkte å ta sitt eget liv etter drapene.

Det går fram av tiltalen at 59-åringen mandag 29. august i fjor, cirka klokka fire på natten, skjøt sin stesønn med et kaliber 12 haglegevær. Stesønnen døde senere samme natt på Kirkenes sykehus.

Kona Pimsiri (37) ble skutt på kloss hold, og døde umiddelbart av skadene.

Det går fram av tiltalen at det vil bli lagt ned påstand om erstatning til de avdødes pårørende.

LES OGSÅ: Her tar familien farvel med Pim (37) og Bel (12)

59-åringens forsvarer, Stein Rønning, sier til VG at hans klient har avgitt to skriftlige forklaringer, samt gjennomført et muntlig avhør i mars om drapene.

- Hans erkjennelse av å ha begått de to drapene foreligger fortsatt. Han vil møte i retten i juni for å forklare seg om saken, sier Rønning.

Ville ut av ekteskapet

Pimsiri og 59-åringen var i ferd med å avslutte et ekteskap som skal ha vært svært turbulent.

MINNESTED: Det ble lagt ned blomster ot tent lys utenfor boligen hvor Pimsiri (37) og Petchngam Songngam (12) bodde dagene etter drapene. Foto: Terje Mortensen VG

Få dager før de ble funnet drept, tok vennen Jan Jamtli (63) med seg 37-åringen til politiet for å anmelde hennes nå drapssiktede ektemann (59) for psykisk vold.

Pimsiri skal ha blitt tatt inn til et kort avhør om saken, men politiet avslo anmeldelsen og forklarte at det ikke var en sak for dem.

– Politiet kontaktet meg og forklarte at det bare var en krangel i familien. De ville ikke se på saken, og så blir moren og sønnen drept få dager senere. Det er helt forferdelig. Her har ikke politiet gjort jobben sin, og det forklarte jeg til politiet da jeg ble avhørt av dem i dag, har Jamtli tidligere sagt til VG.

BANGKOK: Her begraves Pimsiri Songngam (37) og sønnen Petchngam (12 år) i Bangkok. Petchngams pappa, Natee Injeen, står alene foran kremeringstempelet mens kistene med sønnen og ekskona blir brent. Foto: Andrea Gjestvang

LES OGSÅ: Krisesenterleder: Kritisk til politiets håndtering

Spesialenheten henla

Politiet fikk i etterkant kritikk for å ikke ha forstått alvoret i saken og for ikke å ha benyttet et pålagt verktøy for risikovurdering i partnervoldssaker (SARA) for å vurdere hvor stor risikoen var for kvinnen da hun oppsøkte like før hun ble drept.

BAKGRUNN: Hvert tredje partnerdrap-offer hadde politikontakt

Spesialenheten for politisaker henla saken ettersom de ikke finner det bevist utover rimelig tvil at ansatte i politiet eller politidistriktet har opptrådt straffbart, skriver NTB.

LES OGSÅ: - Vi må hindre at disse sakene ender i tragedie

I etterkant av hendelsen har mannen vært innlagt på sykehus i Tromsø og har også vært behandlet i Oslo. I begynnelsen av mars konkluderte imidlertid rettspsykiatere med at mannen er tilregnelig, og at han kan stille for Øst-Finnmark tingrett i sommer.

Saken er berammet til 12. juni i år.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder