Yrkessjåfør tiltalt for underslag av 128.000 liter drivstoff

INNENRIKS

En mann i 40-årene har tilegnet seg drivstoff til nesten én million kroner. Forsvarer Pål A. Eide sier mannen ble fristet til å drive litt butikk i butikken.

Publisert: Oppdatert: 17.04.17 11:34

I slutten av mars ble det tatt ut tiltale mot en mann i 40-årene fra Agder, etter at han som yrkessjåfør har gjort underslag av drivstoff.

I tidsrommet januar 2012 til 30. november 2013 skal han ha tilegnet seg til sammen 65.000 liter diesel og parafin tilhørende Uno-X Energi. Drivstoffet hadde ifølge tiltalen en samlet innkjøpspris på minimum 400.000 kroner, ekskludert moms.

Yrkessjåføren skal også i perioden desember 2013 til oktober 2015 ha tatt 63.000 liter diesel og parafin fra sin egen arbeidsgiver. Dette hadde en samlet verdi på 500.000 kroner. også ekskludert moms.

Til sammen tilsvarer beløpet som er underslått minimum 900.000 kroner.

– Telleverket ikke til å stole på

I tiltalen heter det at underslaget anses som grovt pga. beløpets størrelse, samt brudd på den tillit som fulgte virksomheten.

Videre skal mannen fra januar til juli 2015 ha levert timelister til sin arbeidsgiver med timer han ikke hadde arbeidet.

Arbeidsgiver utbetale dermed 152.062 kroner som han ikke hadde krav på.

– Min klient erkjenner delvis skyld, men ikke i den størrelsesorden som er beskrevet i tiltalen, sier mannens forsvarer, Pål A. Eide, til VG.

– Hans forklaring beror på at han har vært fristet til å drive litt butikk i butikken, der han har sugd opp litt mer drivstoff enn det han skal og solgt det videre. Men han mener telleverket ikke er helt til å stole på da det er luft i systemet, og dermed har det blitt registrert mer drivstoff enn det som har vært reelt, sier Eide.

Skal ha levert drivstoff rett i båttanker

Ifølge Agderposten, som har omtalt saken tidligere, skal flere næringsdrivende ha vært på kundelisten til yrkesjåføren.

Avisen skriver at kundene blant annet skal ha fått levert drivstoff rett i tankene på båtene sine.

Politiadvokat Geir Magne Søfteland har opplyst til avisen at det har vært en omfattende etterforskning, der nærmere 15 kunder har blitt straffet for heleri, og fått bøter på mellom 3.000 og 15.000 kroner.

Saken starter i Aust-Agder tingrett i slutten av juni.

Her kan du lese mer om