FUNNET HER: Den stjålne bilen ble funnet her ved Tranby.

FUNNET HER: Den stjålne bilen ble funnet her ved Tranby. Foto: Endre Alsaker-Nøstdahl/VG

Ble tatt med 14-åring i stjålet bil: – Hadde med seg gutten i flere timer

De to mennene som er siktet for frihetsberøvelse etter at de kjørte av gårde i en stjålet bil med en tenåring, fremstilles for fengsling torsdag.

Mennene ble pågrepet i Tranby i Lier tirsdag med en 14 år gammel gutt i bilen. Begge de siktede er i 30-årene.

Politiet uttale tirsdag at det ikke er noe som tilsier at det er en relasjon mellom gutten og mennene, og de tar utgangspunkt i at 14-åringen er et tilfeldig offer.

– Vi er nå i en aktiv etterforskningsfase, og bruker tid på å kartlegge hva som har skjedd fra de to mennene tok bilen med 14-åringen til pågripelsen tirsdag ettermiddag. Mennene har hatt gutten med seg i flere timer, og de har vært på flere steder, dette må vi nå bruke tid på å kartlegge, sier politiadvokat Kjell Are Strøm i Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding onsdag.

14-åringen avhøres onsdag

Til VG forteller Strøm at gutten har blitt tatt hånd om av politiet og gjenforent med sine foresatte.

– Han har gitt noen korte opplysninger om hva han har vært igjennom, men i dag blir det gjennomført et mer omfattende avhør. Det som er viktig for oss er å få klarhet i hvor bilen har vært og hva som har foregått mellom gutten og de to mennene.

Politiet sier de jobber etter ulike hypoteser for hva som var motivet for frihetsberøvelsen.

– Dette er uansett en alvorlig sak som har rammet uskyldige mennesker. Det er selvsagt ekstra alvorlig når barn har vært involvert. Gutten har gitt en beskrivelse av hendelsesforløpet, og han har naturligvis opplevd dette som dramatisk. Kriseteam i kommunen han bor i er kontaktet, og vil følge opp gutten videre, sier Strøm i pressemeldingen.

Truet kvinne

Politiet ser saken i sammenheng med flere alvorlige hendelser, og ser ikke bort fra at siktelsen mot mennene kan utvides. Ifølge NRK blir en av mennene også siktet for grovt ran.

I pressemeldingen opplyser politiet at den ene mannen var allerede etterlyst av politiet etter en hendelse i Drammen lørdag formiddag. Mannen skal ha truet en kvinne til å kjøre til en minibank for å ta ut penger. Kvinnen klarte å komme seg unna og varslet politiet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder