NAMSOS: En båt gikk på et skjær i Namsos kommune natt til torsdag. En mann i 40-årene omkom, og en kvinne i 30-årene er kritisk skadd. Det var høyvann da ulykken skjedde. På VGs bilde er det lavvann.

NAMSOS: En båt gikk på et skjær i Namsos kommune natt til torsdag. En mann i 40-årene omkom, og en kvinne i 30-årene er kritisk skadd. Det var høyvann da ulykken skjedde. På VGs bilde er det lavvann. Foto: Karl Erik Hovik Aune, Namdalsavisa

Båtulykken i Namsos: Mann bekreftet omkommet – kvinne livstruende skadet

En mann i 40-årene er bekreftet omkommet etter båtulykken i Namsos. En kvinne i 30-årene er livstruende skadet, opplyser politiet.

Politiet ble varslet om at en fritidsbåt hadde gått på et skjær klokken 01.44 natt til torsdag ved Lokkarskjæret i Namsos kommune. En kvinne i 30-årene og en mann i 40-årene ble sendt til sykehuset i Namsos etter ulykken.

Mannen ble erklært død ved ankomst til sykehuset. Han vil bli obdusert.

På spørsmål om skadene til kvinnen er livstruende, svarer politiinspektør og geografisk driftsenhetsleder Snorre Haugdahl bekreftende til Trønder-Avisa under en pressekonferanse.

På samme spørsmål fra VG svarer han:

Det er en skadegrad som vi tolker som livstruende.

Etterforskningsleder Line Marte Fuglum Juliussen sier på en pressekonferanse klokken 12 at de har opprettet sak og så langt avhørt tre vitner.

– Men flere vitner vil bli avhørt. Fredag vil havarikommisjonen komme og i samarbeid med kriminalteknikere fra politiet gjennomføre en undersøkelse av både åsted og ulykkesbåt, sier Fuglum Juliussen.

Hørte høyt smell

Politiet opplyser at de ble tipset om ulykken av en person som hørte et smell i sjøen natt til torsdag.

– En person på land ringte politiet klokka 01.44 og fortalte om et høyt smell ute i sjøen og en motor som fremdeles gikk etterpå. Alle nødetater ble varslet, inkludert redningsskøyta, sier operasjonsleder Wenche Johnsen i Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisa.

Ifølge politiet hørte tipseren smellet fra flere hundre meters avstand.

– Kvinnen som meldte inn dette, så også båten før hun hørte smellet, sier Johnsen.

Rådmann Inge Ryan forteller til VG at en av de involverte i ulykken er ansatt i Namsos kommune.

– Vi har fått beskjed om at en av dem er ansatt i Namsos kommune, så de har blitt varslet om det på den arbeidsplassen, sier Ryan.

De iverksatte kriseteam for å kontakte pårørende da de ble opplyst om ulykken tidlig torsdag morgen.

Sokneprest: - Tragisk

Sokneprest Mark Akali i Namsos er med i kriseteamet i kommunen, men foreløpig ikke vært involvert i oppfølgingen av de pårørende.

– Den avdøde sokner hit. Ulykken berører oss i menigheten, og det er veldig tragisk at en person i sin beste alder har gått bort på denne måten. Jeg føler med familien, og ønsker å støtte dem best mulig, sier han og legger til at han vil følge dem opp i tiden fremover.

Det er foreløpig ikke planlagt noen minnegudstjeneste.

– Vi vil snakke om veien videre i dialog med familien, sier Akali.

Havarikommisjonen koblet inn

Dag S. Liset, avdelingsdirektør i Statens havarikommisjon for transport, bekrefter at de er orientert om båtulykken i Namsos.

– Vi har begynt å hente inn informasjon om ulykken og jeg regner med at vi kommer til å være der i morgen. Da vil vi gjøre undersøkelser på skadestedet og båten, sier han til VG.

Politiet holder en pressekonferanse klokken 14 torsdag på Politistasjonen i Namsos.

VG oppdaterer saken fortløpende.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder