Disse omkom i helikopterulykken

ALTA/OSLO (VG) Navnene på fem av de omkomne etter helikopterulykken i Alta er frigjort.

Seks personer omkom etter helikopterulykken i Alta lørdag ettermiddag. De fem passasjerene var alle i begynnelsen av 20-årene eller slutten av tenårene. I tillegg omkom piloten, en 27 år gammel svensk mann.

Politiet gikk først ut med navn på fire av de omkome: Markus Vonheim (19), Kine Johnsen (20), Kevin Berg (20) og Robin Karlsen (20) omkom i ulykken. Alle er født i 1998 og 1999.

Politiet gikk mandag ettermiddag ut med navnet på den femte passasjeren som mistet livet. I en pressemelding skriver de at det var 22 år gamle Benedikte Hyld Mella som omkom.

Politiet i Finnmark frigir navnene i samråd med de pårørende.

To av de omkomne, Kevin Berg og Kine Johnsen, var søskenbarn. Kevin er sønn av lokal Frp-politiker Ronny Berg.

OMKOM: 20 år gamle Kine Johnsen mistet livet i helikopter-ulykken i Alta. Foto: Privat

les også

Vitner om ulykken: – De fløy veldig lavt

– Livet er så jævla urettferdig

– Livet er så jævla urettferdig. Masse flott ungdom som hadde hele livet sitt foran seg, og nå er dem borte, skriver Ronny Berg selv på sin Facebook-side om den tragiske ulykken.

– Vi får leite etter styrken sammen, når livet føles rasert og helt tomt, skriver Berg.

Frp-leder Siv Jensen uttrykte sine dypeste kondolanser til alle de berørte på sin Facebook søndag formiddag.

«FrPs sentralstyremedlem og mangeårige politiker i Alta, Ronny Berg mistet sin sønn og et onkelbarn i ulykken. FrPs valgkampleder i Alta, Svein Berg var bestefar til de to. Deres familie og Alta FrP er derfor sterkt preget av ulykken. Jeg og FrP sørger med dem.»

OMKOM: Kevin Berg omkom i helikopterulykken i Alta lørdag. Publisering av bildet er godkjent av familien. Foto: Privat

Nestleder i Frp, Sylvi Listhaug, har også uttrykt sin medfølelse med de berørte på sin Facebook.

«Min dypeste medfølelse og kondolanse går til alle som er berørt av den grusomme heltikopterulykken i Alta. Varme tanker går til FrP-kollegaene våre Svein og Ronny og deres familie, og til alle andre som har mistet noen de var glad i. Det er så ufattelig tragisk å miste unge flott mennesker med livet foran seg. Jeg og FrP sørger med dere. ❤️»

Under en post på Alta kommunes Facebook-side skriver fylkesmann i Troms og Finnmark, Elisabeth Aspaker sin kondolanse:

«Vi er mange som tenker på de pårørende og venner av de seks i helikopteret. Og vi tenker på alle som nå bistår i arbeidet etter den fryktelige ulykken❤️»

Hentes ut søndag kveld

De omkomne blir hentet ut av ulykkesområdet søndag kveld. Mandag sendes de til Tromsø for identifisering. Ifølge politiet vil arbeidet med den formelle identifiseringen av de omkomne ta noe tid. Kripos bistår i arbeidet.

Det var i 17-tiden lørdag 31. august at helikopteret, som drev sightseeing for gjester ved musikkfestivalen Høstsprell, havarerte og styrtet ved fjellet Skoddevarre i Alta.

Det har så langt ikke kommet detaljer om årsaken til ulykken. Ulykkeshelikopteret ble leid og operert av Helitrans, og ble levert for kun to måneder siden. Politiet har søndag jobbet med blant annet vitneavhør og sikring av tekniske spor, blant annet snapchat-videoer fra flygingen.

HELIKOPTERET: Seks personer omkom i ulykken i Alta. Foto: Tom Skoglund, Altaposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder