Brannen er den dødeligste brannen i Norge på 12 år. Foto: Helge Mikalsen

Dødsbrann i Bergen skyldes trolig elektrisk feil

Politiet sier alt tyder på at den dødelige brannen i Ytrebygda i Bergen som krevde fire menneskeliv, skyldtes elektrisk feil i et apparat på vaskerommet.

De understreker samtidig at undersøkelsene rundt brannårsak ikke er sluttført.

I en pressemelding skriver politiet at de har avhørt alle aktuelle personer i forbindelse med brannen i Skraneveien 4. januar, og har fått god oversikt over både hendelses- og brannsforløpet.

«Undersøkelsene omkring brannårsak er ikke sluttført, men alt tyder på at brannen skyldes elektrisk feil i et apparat på vaskerommet i 1. etasje», skriver politiet.

Det er ikke registrert avvik i huset med relevans for brannårsaken ved siste el-kontroll fra Bergen kommunale kraftlag (BKK) i februar 2019.

- Vi er ganske sikre på at brannen startet på grunn av feil med et elektrisk apparat. Men vi går ikke ut med hva slags apparat eller hva slags merke det gjelder, sier Torgils Lutro, sjef ved Bergen sør politistasjon til VG.

MISTET LIVET: Moren Malak (41), Rouhlat (9), Norjan (14) og Norjin (7) døde etter brannen i Ytrebygda i Bergen. Foto: Privat/Marit Hommedal, NTB Scanpix

Politiet er usikre på hva årsaken til den tekniske feilen skyldes.

– Vi skal forsøke å få svar på det, men vi vet ikke mer ennå, sier Lutro.

Dette kan ta tid og krever en viss ekspertise.

– På en sak som dette bruker vi mye ressurser på å få svarene vi trenger.

JORDFESTELSE: De fire kistene bæres inn på den muslimske gravplassen i Loddefjord. Det kurdiske og norske flagget vaier. Foto: HELGE MIKALSEN

Boligbrannen i Bergen er den dødeligste brannen i Norge på 12 år. En mor på 41 år, og tre døtre døde i brannen.

De døde er Malak Hauro (41), Norjan Othman (14), Rouhlat Othman (9) og Norjin Othman (7).

Faren og sønnen på 18 år kom seg ut av det brennende huset, men klarte ikke redde de andre. En sønn på 16 år overnattet borte.

Mandag ble moren og de tre døtrene gravlagt. Flere hundre mennesker fylte Haukelandshallen i Bergen under minnestunden.

– Jeg har mistet fire av mine nærmeste. I to år ventet jeg på dem. Da de kom hit, hadde vi en drøm sammen, jeg, Malak og våre barn. Vi drømte om en fremtid i Norge sammen, sa familiens far Fahad Othman til VG etter begravelsen.

Familien er kurdere og kommer fra Afrin i Syria. I 2015 flyktet Fahad til Europa.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder