MISTET AU PAIR: Justisminister Jøran Kallmyrs (Frp) au pair forlot landet 10. mai. Her er han avbildet under Fremskrittspartiets landsmøte. Foto: Frode Hansen, VG

Au pairens advokat har sendt klage til UDI i kveld

Au pairen som jobbet i hjemmet til justisminister Jøran Kallmyr klager på UDIs vedtak.

– Det er tre ukers klagefrist, men helldigdag i dag, så fristen er i morgen, sier advokat Ingvild Boe Hornburg til VG.

Kvinnen fikk vedtaket fra UDI om at hun har arbeidet ulovlig i Norge 9. mai, med én dags frist til å forlate landet. Nå befinner kvinnen seg i hjemlandet Filippinene.

SKREVET KLAGE: Advokat Ingvild Boe Hornburg har skrevet klage på UDIs vedtak som den tidligere au pairen til justisminister Jøran Kallmyr har til gjennomlesning. Foto: Advokatfirmaet Elden

Tidligere torsdag kveld sa Hornburg at hun hadde sendt klagen til kvinnen for gjennomlesning og at hun hadde rådet henne til å klage. Nå har hun fått svar:

– Ja, jeg sender klagen i kveld, skriver advokaten i en SMS til VG.

Hun sier den inneholder både klage på avslag om opphold i Norge og kvinnens tilsvar på varsel om utvisning.

Til NTB utdyper advokaten at klagen er sendt inn fordi vedtaket bygger på et feilaktig faktagrunnlag da kvinnen ikke arbeidet som au pair i tidsrommet.

– Varselet om utvisning bygger på et uriktig vedtak. Da er det logisk å angripe det uriktige vedtaket, som bygger på feil fakta, for å unngå at hun blir utvist, sier Hornburg til byrået.

Kvinnen håper nå å kunne returnere til Norge, opplyser advokaten.

les også

Au pair-byrå håper justisministersaken vil endre regelverket

UDI mener at kvinnen, som byttet vertsfamilie i august og flyttet inn hos familien til justisministeren, har jobbet i perioden før hun formelt leverte søknaden sin om au pair-tillatelse hos politiet.

– Vi tok inn en au-pair som hadde fått sin kontrakt hos en annen norsk familie sagt opp. Hun var dermed allerede i Norge da hun flyttet inn til oss. Vi har hele tiden visst, både vi og au-pairen at hun ikke kunne arbeide som au-pair hos oss frem til hun fikk levert søknaden personlig hos politiet, skrev Kallmyr i en e-post til VG onsdag.

Han framholder at kvinnen bodde hos familien som en gjest fra 22. august til 12. oktober, da hun leverte søknaden ved oppmøte hos politiet.

– Vi har etter beste evne fulgt de anbefalinger og råd vi har fått underveis i prosessen. Dersom det er begått feil i forhold til utlendingsloven skal jeg være den første til å beklage dette

Hornburg oppgir til NTB at au pairen i en SMS har skrevet at hun i perioden «slappet av, gikk ut med venner, var i kirken og ble kjent med familien. Familien Kallmyr ga meg all frihet til å komme og gå i huset deres som jeg ville i perioden der jeg ventet på svar fra politiet.»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder