Ingen pågrepet for tyveri av Pushwagner-bildet

Politiet i Skien hadde søndag kveld ikke pågrepet mannen som dagen før stjal et grafisk blad av kunstneren Pushwagner fra Ibsenhuset i Skien.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Et overvåkingskamera har registrert tyveriet, men mannen er ennå ikke identifisert. Det har heller ikke vært kapasitet i en travel helg til å prioritere jakten på mannen, får NTB opplyst ved operasjonssentralen i Telemark politidistrikt.

Bildet med tittelen «Catch a ride» har vært det mest populære under utstillingen. Tyveriet ble oppdaget søndag formiddag og politiet ble straks varslet.

Skar ut bildet

Politiet går nå gjennom videoopptakene fra Ibsenhuset, men er også svært interessert i å få tips fra publikum. Opptaket viser en uidentifisert mann som skjærer bildet ut av rammen.

Bildet er av en anselig størrelse, ettersom det er 1,80 meter langt og 60 centimeter høyt.

- Det er en del av en serie som er trykket opp i totalt 200 eksemplarer. Ti av disse var til salgs på utstillingen, og samtlige er solgt, sier direktør ved Ibsenhuset, Helge Siljan, til NTB.

Verdt 17.700

Han opplyser at bildet befant seg på et lukket område som kun er åpent når det er vakter til stede, og at hele området er overvåket med kamera.

- Bildet forestiller to biler i en tunnel. Den ene bilen er en knall rød kabriolet som kjører inn i tunnelen og blir møtt av en blå bil. Begge bilene er store amerikanske biler, forteller Siljan.

Pushwagner-utstillingen i Ibsenhuset ble åpnet 5. juni og varer fram til 1. august. Det har vært stor interesse for utstillingen.
Bildet som ble stjålet har en salgsverdi på 17.700 kroner

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder