I FYR OG FLAMME: Brannvesenet jobber med å slukke brannen i Korgen Sentralskole i Hemnes i Nordland. Foto: Knut Martinsen / Avisa Hemnes / NTB scanpix Foto: Knut Martinsen / Avisa Hemnes NTB scanpix

Skole i brann i Nordland

Mandag morgen har brannvesenet kontroll på brannen på Korgen sentralskole i Hemnes. Taket på ungdomsskolebygningen har kollapset.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det brenner fortsatt, men brannvesenet har kontroll, forteller operasjonsleder Trond Martinussen i Nordland politidistrikt til NTB mandag morgen.

Politiet fikk melding om ulming i bygget 18.56 søndag kveld. Men litt over 19 fikk de melding om at brannen var mer omfattende enn antatt.

Skolen er den eneste i bygda og består både av en ungdoms- og en barneskole med til sammen 230 elever. Ingen personer skal være skadd i brannen, som nå er under kontroll.

– Taket på ungdomsskolen er kollapset, mens taket på barneskolen og administrasjonsbygningen står ennå. Men det er brann- og vannskader på disse bygningene også, sier operasjonsleder Trond Martinussen i Nordland politidistrikt til NTB rundt klokken 3.15 natt til mandag.

– Trist

Brannmannskaper fra flere omkringliggende brannvesen har deltatt i slokningsarbeidet, i tillegg til industribrannmannskaper fra Nortura. Selv om brannvesenet var mannsterkt til stede, spredde brannen seg i takkonstruksjonen, og det tok flere timer før de hadde kontroll på flammene.

Det var en tilfeldig forbipasserende som oppdaget og meldte fra etter å ha sett røyk sive ut fra taket på skolen. Politiet sendte flere patruljer til stedet.

– Vi ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha vært til stede eller vitne til hva som kan ha forårsaket brannen, opplyser politiet.

Les også: Ekstralader tok fyr - slik så soverommet ut da studenten våknet

Rektor Geir Åge Helgå sier han har fått mange henvendelser.

– Det er selvfølgelig trist. Skolen er en institusjon i en liten bygd, og mange tar kontakt. Jeg er på stedet nå for å se hvordan situasjonen utvikler seg og for å finne en løsning når vi vet omfanget, sa rektoren søndag kveld.

Ingen undervisning

Hemnes kommune har tre skoler, og Korgen sentralskole er den største. Helgå opplyser at det ikke blir undervisning mandag.

– Vi jobber med å finne alternative undervisningslokaler. Det er en liten kommune, så det er ikke så lett. Selv om det ikke blir undervisning i morgen, har vi forhåpentligvis funnet løsninger for undervisningssituasjonen framover, sier han.

Til NRK opplyste innsatsleder Hogne Rosø søndag kveld at politiet har opplysninger som viser at det kan være en «elektrisk årsak» til brannen, men at de må komme tilbake til spørsmålet om hvordan brannen startet.

Fikk du med deg? Nazi-flagg hengt opp på norsk skole

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder