Norske forskere utvikler superolje

FREDRIKSTAD/ÅS (VG) Det er ikke et fett hvilken olje du bruker i matlagingen.

  • Bodil Sundbye
Publisert:

Norske forskere tror vikingvekst kan gi olje med skyhøyt nivå av omega-3.

Det er en gammel nordisk plante med gule blomster som kan gi ny norsk superolje:

Flere artikler

  1. Pluss content

    Norges nye oljeeventyr

  2. Stor VG-guide: Vis oljevett!

  3. Pluss content

    Slik velger du riktig fett

  4. Pluss content

    Disse kjedene bruker mest skadelig palmeolje

  5. Forsker: Omega-3 brødet kan erstatte trankapslene

Fra andre aviser

  1. Hvorfor er rapsolje så sunt?

    Bergens Tidende
  2. Genmodifiserte planter i stedet for fisk

    Bergens Tidende
  3. – Nei, vi har ikke tenkt feil om mettet fett. Her er ekspertgruppens svar på 15 sentrale spørsmål om fett.

    Bergens Tidende
  4. Reinsdyrkjøtt har like mye omega 3 som torsk og er like magert som kylling

    Bergens Tidende
  5. Jeg er redd jeg har dårlige nyheter. Laks er ikke like sunt og godt lenger.

    Aftenposten
  6. Ja, vi kan trygt spise norsk laks

    Bergens Tidende