AVBLÅSER BLOKADEN: Transportarbeiderforbundet, her ved leder Roger Hansen, og Norsk Havnearbeiderforening mener at den varslede blokaden har hatt den ønskede effekten. Foto: Scanpix

Avblåser blokade av israelske skip

Det blir ikke noe av den planlagte boikotten av israelske skip og varer. Skipsblokade kan imidlertid bli aktuelt senere.

Artikkelen er over ti år gammel

Transportarbeiderforbundet og Norsk Havnearbeiderforening varslet en boikott fra onsdag av. Men nå er det klart at dette ikke blir noe av.

Boikotten ble vedtatt på grunn av Israels angrep på skip på vei til Gazastripen. Forbundene vedtar å oppheve blokaden ettersom saken har fått stor oppmerksomhet nasjonalt og internasjonalt, samt at Israel lemper på blokaden av Gaza.

- Dette viser at engasjement og solidaritet er virkemidler som er meget viktige i kampen for oppheving av Israels blokade av Gaza. Internasjonalt press nytter og vi ser at Israel har besluttet å lette på blokaden av Gaza, skriver forbundslederne Roger Hansen og Terje Samuelsen i en kommentar.

Forbundene slår imidlertid fast at situasjonen på Gaza og Vestbredden blir fulgt nøye og at det «om nødvendig, vil kunne bli iverksatt relevante tiltak senere».

Les også

Mer om

  1. Midtøsten

Flere artikler

  1. Varsler to ukers blokade av israelske skip

  2. SV vil ha internasjonal våpenboikott av Israel

  3. Israel: Skip fra Libanon vil ikke nå fram til Gaza

  4. Obama: - Gazatragedien kan fremme fredsprosessen

  5. USA: Israel har rett til å borde Gaza-skip

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder