NEKTET ADGANG: Småflyet skal ha styrtet rundt tre kilometer fra dette stedet. Nødetatene har sperret av et stort område og nekter pressen adgang. Foto: Lornts Eirik Gifstad

Politiet: Øyenvitner så flyet ligge lavt

Tre personer omkommet i småflyulykke i Bjugn

(VG Nett) Et småfly har styrtet i en fjellvegg i Bjugn i Sør-Trøndelag. Alle de tre om bord er omkommet.

  • Fredrik Svendsen
  • Bjørn-Martin Nordby
  • Astrid-Helen Holm
  • Sigrid Helene Svendsen
  • Bjørn Skomakerstuen
  • Audun Beyer-Olsen
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Småflyet styrtet i en fjellvegg ved Sørvatnet i Bjugn i Sør-Trøndelag fredag formiddag.

- Vi fikk nettopp beskjed av legen på stedet om at alle tre om bord er funnet omkommet, sier pressetalsmann Per Fjeld ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til VG Nett.

VAR DU VITNE TIL ULYKKEN ELLER HAR DU BILDER, VIDEO, TIPS ELLER INNSPILL? KONTAKT VG NETT!2200@VG.NO|| SMS/MMS til 2200 || 22000000

Sikrer flyet

Politiet fikk melding om ulykken klokken halv ett.

- Vi er i området, og det som er jobben vår er å sikre flyet. Det er et bratt område, og det er en del flybensin der, så det er vanskelige forhold for redningsmannskapene, sier operasjonsleder Leif Berglund til VG Nett.

Han sier et helikopter fra Norsk Luftambulanse har landet 200 meter unna.

Det havarerte flyet ble funnet i en fjellside øst for Søvatnet.

- Det er ikke høye fjell i området. Den høyeste toppen er på 240 meter. Det er ganske lavt skydekke og vi har blitt fortalt at det er krevende flyvær. Vi har vitneobservasjoner på at det fløy veldig lavt, men vi vet foreløpig ikke hva som har skjedd, sier Lars Melvold, politioverbetjent hos Sør-Trøndelag politidistrikt, til VG Nett.

Tyske statsborgere

Ifølge Melvold var ulykkesflyet i følge med to andre småfly som tok av fra Leknes i Lofoten på vei til Trondheim Værnes Lufthavn for mellomlanding.

- Vi har ikke kjennskap til kommunikasjonen som har vært mellom flyene. De to andre pilotene avhøres nå av politiet i Sør-Trøndelag, sier Melvold.

De tre omkomne skal være tyske statsborgere, men relasjonen mellom disse og passasjerene i de andre flyene er foreløpig ukjent, opplyser han.

- De får nå krisehjelp i Stjørdal kommune.

Ulykkesflyet kom flyvende fra nord mot sør, opplyser Avinor.

- De tre skilte lag på Helgelandskysten da det ene flyet landet for å etterfylle drivstoff. Fly nummer to fløy rett til Værnes, mens flyet som nå er havarert fulgte kysten sørover, opplyser operativ sjef Morten Tjønnland ved Avinors kontrollsentral i Bodø til NTB.

Fløy mot Trondheim

Vakthavende redningsleder Owe Frøland ved Hovedredningssentralen Sør-Norge forteller at de ble varslet klokken 12.27.

- Vi har sendt alle tilgjengelige redningsressurser til området for å få kartlagt hva som har skjedd, sier Frøland.

Han forteller at flyet kom nordfra og var på vei sørover mot Trondheim.

Per Fjeld, pressetalsmann ved Hovedredningssentralen Sør-Norge, forteller at Luftambulansen kom frem til stedet klokken 13.08.

- Flyet var tyskregistrert og i følge med et annet fly som kom velberget frem til Værnes, sier Fjeld.

Sea Kingen trukket ut

Omtrent klokken 15 returnerte Sea King-helikopteret som var satt inn i letearbeidet tilbake til basen på Ørlandet etter å ha fløyet inn politi- og brannfolk til ulykkesstedet.

- Fra vår side ansees saken som avsluttet, sier Ola Vaage, redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør- Norge til VG nett.

- Ikke optimale flyforhold

Johan Uthus, brannsjef i Fosen brann og redningstjeneste, bekrefter overfor VG Nett at brannvesenet i kommunen er koblet på saken og er på vei til ulykkesstedet.

- Vi rykker ut med cirka ti stykker, og mannskapet er ute og på vei, sier han til VG Nett.

Uthus kjente ikke til de videre omstendighetene rundt ulykken.

Ifølge Kenny Hansen, som tidligere har flydd mye i området, er terrenget svært kupert.

- Jeg er ikke så langt unna Bjugn nå, og skyene ligger ganske langt ned, så det er ikke optimale flyforhold i dag, sier han til VG Nett.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder