MANER TIL SAMARBEID: Samferdselsminister Magnhild Meltveit KLeppa (Sp) måtte selv gå inn i konflikten mellom Statens vegvesen og NSB etter gårsdagen køkrise på Alnabru. Foto: Frode Hansen

Kleppas krisetiltak: Oppretter samarbeidsteam

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) krever at Statens vegvesen oppretter et forum som skal gjøre det lettere for dem å snakke med NSB, Flytoget, Ruter og Jernbaneverket.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Etter kaoset som rammet tusenvis av reisende på veiene i og rundt Oslo mandag, kalte statsråden NSB og Vegvesenet inn til møte tirsdag.

Les også: Full krangel mellom NSB og Statens vegvesen

Som VG Nett skrev mandag var ikke NSB klar over Vegvesenets planlagte utbedringer av E6 nordover fra Oslo, arbeid som har forverret en allerede presset trafikksituasjon på veiene inn mot Oslo.

- Det meldes om en langt bedre trafikkavvikling så langt i dag i forhold til i går. Vi er nå enige om å bedre framkommeligheten for buss gjennom anleggsområdet ved Furuset, sier Kleppa til NTB.

Hun vil ikke presisere hva disse utbedringene går ut på, men et forum kan være med på å hindre fremtidig planleggingssvikt.

- Selv om NSB og Statens vegvesen har hatt løpende kontakt, så viser dagen i går at koordineringen kunne vært langt bedre. Derfor har Statens vegvesen nå fått i oppdrag å etablere et fast koordineringsforum umiddelbart, sier Kleppa.

Deltakerne i forumet blir foruten Vegvesenet NSB, Jernbaneverket, Flytoget og Ruter.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder