HAR FUNNET SEG TIL RETTE: Mjølner tilpasset seg bylivet raskt. Foto: POLITIET

Mjølner har fått jobb i Oslo-politiet

Til tross for strenge krav kom seks år gamle Mjølner fra Bergen seg gjennom nåløyet. Nå skal han sørge for en trygg hovedstad.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Mjølner er født og oppvokst på Vestlandet. Overgangen var stor fra rolige omgivelser på en gård i Bergen-området til travle gater i hovedstaden, men Mjølner besto testene med glans.

Fire uker med prøvetid og en streng veterinærkontroll, var noe av det han måtte gjennom.

– Han tok nye ting med stoisk ro, og ble raskt fortrolig med alt rundt seg, forteller Drude Fogh, avsnittsleder for rytterkorpset i Oslo-politiet.

Fikk du med deg? Selskapslama sprer glede på sykehjemmet

Trives i byen

Det er Fogh som står for rekrutteringen av hestene, og hun ble raskt interessert da Mjølner dukket opp i en Finn-annonse. Hun forteller om en streng selektering på hestene som skal patruljere gatene. De må tåle mye, og være trygge på mennesker.

– Mjølner er en stor, flott og staselig hest. Han lærer fort, og har en fin størrelse til vår bruk, sier Fogh.

STØRRE NÅ: Dette bildet er tatt av Mjølner da han var et lite føll. Nå har han fått seg politi-jobb. Foto: POLITIET

Nå håper avsnittslederen at Mjølner har mange års virke foran seg. Oslo-politiet har hatt hester som blir 27 år gamle, men i snitt varer karrieren i 22 år.

Sett denne? Ida (28) reddet elgkalv med sofakos og melk fra flaske

– Viktig jobb

VENNER: Her hilser Mjølner på en av sine nye kolleger. Foto: POLITIET

Oslo-politiets hester patruljerer gatene døgnet rundt. Fogh mener jobben de gjør er viktig, og at den har en svært forebyggende effekt.

– Hestene virker svært dempende på publikum. De er til stor nytte i for eksempel taxikøer i helgene, og generelt der mange mennesker er samlet på et sted, sier hun.

Husker du? Politiet feilparkerte – fikk bot

Fogh mener hestene sørger for god kontakt – både med klientellet de ofte er i dialog med, og publikum generelt.

– I tillegg gjør de en god jobb om det oppstår tumulter i gatene. Da klarer hestene effektivt å spre de menneskene som forvolder bråk. Det er heller ikke mange som velger å starte en slåsskamp om det står en hest foran dem. I så fall er de ganske dumme, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder