REAGERTE PÅ PLYSTRING: Ulven ved Årnestangen i Rælingen reagerte ved å snu seg da fotograf Morgan Grindheim plystret på den i 13-tiden søndag. Foto: Morgan Grindheim

Flere møtte ulv i nabolaget i Rælingen

Mamma Linda ropte barna inn i huset - fikk ulv i hagen

Flere beboere i Rælingen fikk blikkontakt og et nært møte med ulv søndag. Mamma Linda Merete Aasen fant det best å rope barna innomhus da ulven kom inn i hagen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Ungene var ute og lekte og gikk på skøyter på isen da de så noe som kavet rundt i isråken nede ved elva. Ved nærmere ettersyn så vi at det var en ulv, forteller Aasen til VG.

Ulven kom seg på land og spaserte rolig mot huset til Linda og Morgan Grindheim nord for Årnestangen i Rælingen på Romerike.

Aasen fant det tryggest å rope ungene inn i huset. De synes det var en spennende naturopplevelse, og var ikke redde, ifølge moren. Ulven oppførte seg veldig rolig, beskriver Aasen. Den kom helt inn i hagen, og tok deretter kurs mot en skogkledt skråning i nærheten.

Les også: Ulveopprørere i Høyre nekter å gi seg

Morgan Grindheim fant ut at han ville følge etter ulven, og på avstand fikk han fotografert ulven i skråningen et stykke fra huset.

– Jeg plystret på ulven, og da snudde den seg mot meg på ca. 20 meters avstand, beskriver Grindheim. Han er forundret over hvor rolig og lite sky ulven virket, forteller han til VG.

NÆRKONTAKT: På ca. fem meters avstand fra bilvinduet kunne Vidar Tveterhagen fra Rælingen fotografere ulven like etter klokken 13 midt på lyse dagen søndag. Foto: Vidar Tveterhagen

Noen minutter etter kom Vidar Tveterhagen kjørende i bilen sin på Heknessletta ved riksvei 120 i Rælingen. Der så han det som trolig er den samme ulven ute på et jorde.

Leste du denne? Gundersen gir seg ikke før Helgesen gir seg

Vidar snudde bilen sin, kjørte de 400 metrene hjem, hentet et kamera og kjørte tilbake. Til alt hell stod den samme ulven på jordet, og Tveterhagen kunne knipse bildene du ser i VG.

Tok bilde fra bilen

FOTOGRAFEN: Vidar Tveterhagen er en ivrig både friluftsmann og naturfotograf. Men ulv har han aldri fotografert før. Foto: Privat

– Ulven sto omtrent på samme stedet som der jeg så den. Jeg tok bilde ut gjennom sidevinduet, forteller Tveterhagen til VG.

Han var ikke redd, men merket at han skalv litt da han fikk nærbilder og et sjeldent nært møte med ulven.

Statens naturoppsyn har fått flere meldinger om ulv i dette området i helgen, ifølge Jan H. Wilberg i Statens naturoppsyn (SNO).

ROLIG: Ulven fotografert på et jorde ved riksvei 120 på Heknesletta i Rælingen. Foto: Vidar Tveterhagen

– Det er helt opplagt ulv som er på bildene, sier Wilberg til VG. Han har sett bildene som Morgan Grindheim tok i Rælingen søndag.

Wilberg mener det er samme ulven som har blitt observert tidligere på Bjørkelangen, i Fet og Rælingen.

– Den virker ikke redd mennesker, det er nok en vandrer, en litt ung, nysgjerrig og dum ulv, beskriver Jan H. Wilberg, som er regionansvarlig i Statens naturoppsyn Oslo, Akershus og Østfold.

Vil ikke spore

Han sier SNO ikke vil foreta sporing av ungulven da det er lite snø og vanskelige sporingsforhold i området.

Wilberg sier det ikke er noen grunn til å være redd for ulven, men heller ingen grunn til å oppsøke den eller gå mot den. Det skal man ikke gjøre med ville dyr, ifølge ulveeksperten.

Vidar Tveterhagen, som tok bildene av ulven på Heknessletta i Rælingen, har fulgt med i den pågående politiske ulvedebatten om å ta ut ulv som overstiger taket på ulvebestanden.

Til tross for nærmøte med Rælingen-ulven, er han krystallklar:

– Jeg er for en forvaltning av rovdyr. Når ulv reker rundt i nabolagene våre, da er det gått for langt, sier Tveterhagen til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder