I VEIEN: To konteinere sto i veien for handikappede som ville parkere utenfor Fargerike på Breivik i Ålesund. Foto: Privat

Dette møtte Mathilde (39) da hun skulle parkere

To kontainere som okkuperte handikap-plassene gjorde at Mathilde Skorpen (39) ga opp malingskjøpet.

 • Hibba Sarmadawy

Artikkelen er over tre år gammel

Mathilde Skorpen kom kjørende til butikken Fargerike på Breivik i Ålesund mandag formiddag der hun skulle kjøpe maling. Men handleturen gikk ikke helt som planlagt.

– Alle handikapplasser utenfor butikken var opptatt, forteller Skorpen som vanligvis bruker krykker fordi hun er revmatiker.

Plassene var imidlertid ikke tatt av andre biler, men av to kontainere.

– Skammelig

– Jeg ble så frustrert og provosert da jeg så konteinerne!

– Det var mange andre ledige parkeringsplasser der. Det er ganske provoserende når de velger å sette dem på de få handikap-plassene som er der. Jeg blir rett og slett flau på vegne av Fargerike, sier hun.

OPPGITT: Mathilde Skorpen er oppgitt over Fargerike og Container Konsult som ikke tar hensyn til handikappede. Foto: Privat

Skorpen forklarer at hun ikke alltid er avhengig av å parkere bilen på en plass for handikappede.

På vegne av andre som har behov for å parkere i nærheten av butikken, synes hun det var et svært upassende sted å plassere konteinerne.

– Jeg har gode dager, og andre dager klarer jeg ikke å gå. Men jeg blir mest irritert med tanke på dem med større utfordringer enn meg.

Samtidig forteller hun at det er en rampe like ved parkeringsplassene som også var delvis blokkert av konteinere.

– En person med rullestol og rullestolheis for eksempel – hvor skal vedkommende gjøre av seg? Jeg blir sint på vegne av pasientgruppen. Det er skammelig!, sier hun.

Fargerike: Et uhell

Daglig leder i Container Konsult, Odd Arve Hansen, bekrefter ovenfor VG at de har mottatt en e-post fra Skorpen med en klage. Han mener imidlertid at det var Fargerike som hadde bedt dem å plassere konteinere der.

– Vi fikk henvist plassering av vår kunde, og konteinerne skulle uansett bare være der i en kort periode, og det var kanskje hensiktsmessig for dem å plassere dem der i den perioden, sier Hansen.

Daglig leder ved Fargerike Breivika, Trond Bjørnøy, sier først til VG at de ikke hadde opplyst til Container Konsult om hvor containerne skulle plasseres.

– Jeg kom hjem fra en tur i går, og da vi bestilte konteinerne så hadde vi ikke anvist noen steder hvor de skulle plasseres. Beskjeden må ha kommet i ettertid fra en underordnet som ikke hadde hodet på rett plass, forklarer han.

– Det var bare uheldig, og det må vi bare beklage, legger han til.

Både Hansen og Bjørnøy bekrefter at konteinerne nå er fjernet etter å ha stått på parkeringsplassen i nesten en uke.

Skorpen som til slutt valgte å droppe handleturen og kjørte videre, sier at Fargerike nå har mistet en kunde som skal male et helt hus.

Les også

Mer om

 1. Trafikk
 2. Ålesund

Flere artikler

 1. Pluss content

  USAs dyreste sted å bo: Hjemløs i Silicon Valley

 2. 2018 vs. 2019: Dette er de enorme forskjellene

 3. De lokale redningsaksjonene

 4. Pluss content

  De ble drapstruet på jobb: «Jeg vet hvem ungene dine er»

 5. Pluss content

  Bitter fremtid for søt grensehandel

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder