IKKE LENGER: Politiet bærer ikke lenger ladde våpen, men oppbevarer dem i patruljebilene i tilfelle de skulle få bruk for det.

IKKE LENGER: Politiet bærer ikke lenger ladde våpen, men oppbevarer dem i patruljebilene i tilfelle de skulle få bruk for det. Foto: Illustrasjonsfoto: Erlend Aas , NTB scanpix

Vådeskudd på lensmannskontor i Rogaland

Det ble avfyrt et vådeskudd inne på Time lensmannskontor i Rogaland natt til onsdag. Saken er rapportert til Spesialenheten for politisaker.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Politibetjenten har skrevet en rapport og forklart hva som har skjedd. Vi vurderer det som en uønsket hendelse og har valgt å sende rapporten over til Spesialenheten, sier visepolitimester Gøril Våland i Sør-Vest politidistrikt til NTB.

Politibetjenten som holdt våpenet, var alene da skuddet gikk av. De to andre som befant seg på lensmannskontoret, var i en annen etasje. Ingen kom til skade, men skuddet forårsaket noen materielle skader.

Våland ønsker ikke å si noe mer om hva som forårsaket hendelsen eller hvorfor våpenet var ladd.

– Det skjedde på vei inn i eller ut av patruljebilen, sier hun.

Les også: Politimann hostet kraftig og skjøt i gulvet

Ellen Eikeseth Mjøs, leder for Spesialenhetens etterforskningsavdeling Vest-Norge, forteller at de har iverksatt etterforskning, og at avhør vil bli gjennomført.

– Spesialenheten vil søke å klarlegge om det foreligger uaktsom overtredelse av straffelovens bestemmelser om håndtering av skytevåpen, sier Mjøs til VG.

Den midlertidige bevæpningen av politiet ble avviklet i begynnelsen av februar. Politiet skal derfor ikke bære ladde våpen, men oppbevare dem i patruljebilene i tilfelle de må bevæpnes.

Fikk du med deg? Nordmenn flest vil ha fortsatt bevæpnet politi

I hele fjor gikk det av minst 20 vådeskudd i politiet. I oktober skrev VG at nesten halvparten av politiets vådeskudd i perioden med midlertidig bevæpning ikke har blitt meldt til Spesialenheten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder