FERDIG I TV 2: Kanalen opplyser selv at nyhetsankeret Mah-Rukh Ali er ferdig på skjermen. Foto: Klaudia Lech VG

Mah-Rukh Ali går fra TV 2 til NRK

Nyhetsankeret Mah-Rukh Ali (34) har tatt sluttpakke i TV 2, og blir distriktsredaktør for NRK i Buskerud.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

For en måneds tid siden ble alle ansatte i TV 2 gitt anledning til å søke på sluttpakker.

Tidligere har en av de mest profilerte i kanalen, Nils Gunnar Lie, annonsert at han tar sluttpakke og forlater kanalen etter 24 år.

Nå har også nyhetsankeret Mah-Rukh Ali bestemt seg for å forlate stillingen hun har hatt de siste seks årene, skriver TV 2.

Ali har vært et kjent fjes på TV-skjermen etter ti år i kanalen, og seks år som nyhetsanker for hovedsendingene 18.30 og 21.00.

Derfor gir TV 2 sluttpakker: Må kutte enorme summer

Går tilbake til NRK

Ali har tidligere jobbet for Aftenposten, Dagbladet og Klassekampen. Hun gikk deretter til NRK hvor hun jobbet i både Dagsnytt og Dagsrevyen, og hun jobbet også som nyhetsanker.

I en pressemelding skriver NRK at Ali kommer tilbake til dem etter ti år i TV 2, men det blir ikke som nyhetsanker. Ali blir ny distriktsredaktør for NRK i Buskerud.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på den nye jobben som distriktsredaktør i NRK. Å skulle lede andre til å prestere god journalistikk er noe jeg ser fram til. Det blir både spennende og utfordrende, sier Mah-Rukh Ali.

Det er ikke mer enn et knapt år siden Ali var tilbake på skjermen etter en seks måneders permisjon hvor hun studerte terrororganisasjonen IS ved et prestisjeuniversitetet i Oxford i Storbritannia.

Hun begynner i sin nye jobb etter sommeren.

VG+: Mah-Rukh Ali: - Urettferdigheten og hetsen provoserte meg (krever abonnement)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder