20.000 gratulerte Thorvald (85) med dagen: – Det gjør meg ti år yngre

Far og sønn Stoltenberg takket følgerne for gratulasjonene.

  • Thomas Karlsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Fredag 8.juli fylte Thorvald Stoltenberg 85 år. Jens Stoltenberg benyttet anledningen til å på sin egen Facebook-side ta imot gratulasjoner på vegne av sin far.

I dag, i overkant av to uker etterpå, kunne Nato-generalsekretæren legge ut en video der han sammen med Thorvald Stoltenberg og sistnevntes samboer, den ni år yngre filmskaperen og «Hustruer»-regissøren Anja Breen, takker for de mer enn 20.000 gratulasjonene.

Eller 20.080, for å være helt nøyaktig.

TAKKNEMLIG: Først ble han hjerteoperert og fikk pacemaker. Så falt han stygt i hjemmet. Nylig fylte Thorvald Stoltenberg 85 år - og benyttet anledningen til å takke på Facebook. Foto: HELGE MIKALSEN, VG

Les stort intervju i VG +: Først ble han hjerteoperert og fikk pacemaker. Så falt han stygt i hjemmet. Dermed ble det gåstol i stedet for politisk comeback i Oslo bystyre for superveteranen.

– Jeg har lyst til å gjøre oppmerksom på hvor fremmed, men likevel så hyggelig dette er for meg. Så mange hilsener bare i løpet av et døgn, det gjør meg ti år yngre.

I videoen ser man de tre samlet ved det berømte kjøkkenbordet til Thorvald, der Jens leser opp noen av de mange gratulasjonene til jubilanten.

«Gratulerer med dagen til en særs oppegående pensjonist. Jeg hadde gleden av å høre ham holde foredrag på Seniorakademiet på Kolbotn i vinter. Midt i foredraget ringte Thorvalds mobiltelefon. I følge Thorvald selv var det Generalsekretæren i Nato som ringte. Om det er sant er jeg usikker på, men et morsomt innslag var det».

– De færreste mennesker tar telefonen mens de holder foredrag? spør Jens Stoltenberg sin far.

– Jo, men de færreste mennesker har glemt å skru av telefonenen før de holder foredrag. Når det da ringer, svarer jeg, parerer den nybakte 85-åringen.

Far og sønn Stoltenberg er kjent for å ha et svært nært forhold, og i 2009 ga de også ut boken «Samtaler» sammen.

FAMILELYKKE: Thorvald og hans avøde kone Karin Stoltenberg med deres nyfødte sønn Jens. 57 år senere har sistnevnte benyttet anledningen til å samle inn fødselsdagsgratulasjoner i anledning farens 85-årsdag. Foto: Privat/ Knut Skarland

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder