Advarer Arbeiderpartiet mot å ta valgseieren på forskudd

VI SNAKKER HØYRE-PIZZA: Med ekte kjærlighet kunne Erna Solberg ta en pust i bakken, spise pizza og forsøke å motivere sine partikolleger i Bergen Høyre på puben Three Lions i går kveld. Foto: Marit Hommedal ,

Erna samlet Høyre-troppene til pizza-trøst: – Valget er ikke over

BERGEN (VG) Etter å ha blitt ydmyket av Arbeiderpartiet i skolevalget og et utall dårlige målinger holdt Erna Solberg pizzasamling i bunn for sine partikolleger i Bergen Høyre.

 • Lars Joakim Skarvøy

Artikkelen er over fire år gammel

– Tusen takk for en fantastisk jobb dere har gjort, selv om vi alle sammen kan si at vi godt kunne fått et litt bedre resultat.

Slik startet statsminister og Høyre-leder Erna Solberg sin tale til de fremmøtte valgkampmedarbeiderne i Bergen Høyre på puben Three Lions i går kveld.

Fullstendig knust

Vegg i vegg med Høyres Hus drakk Solbergs partikolleger øl, spiste pizza og forsøkte å motivere hverandre etter at de ble fullstendig knust av Arbeiderpartiet ved skolevalget i Bergen og nasjonalt.

Høyres oppslutning ble nær halvert sammenlignet med forrige skolevalg i Bergen, og Aps fremgang ble like stor som Høyres tilbakegang.

Det resultatet kommer på toppen av et utall elendige målinger for Bergen Høyre, hvor de aller fleste har vist rødt flertall i Bergen.

Høyre kjemper i motvind: Ap-Harald kan sparke Høyre ut av byrådet

Men Solberg nektet å gi opp og gjorde det hun kunne for å gi sine folk en siste motivasjonstale før den aller siste innspurten frem mot valget på mandag.

– Vi er ikke ferdig. Det er faktisk mitt viktigste budskap her i kveld. Valget i Bergen er ikke avgjort. Vi er faktisk det partiet som har størst mulighet for å gå frem. Vi har en del velgere på gjerdet. Derfor er den jobben dere skal gjøre de neste timene og de neste døgnene veldig viktig, sa Høyre-lederen.

Manet til ærlighet

Hun ba partivennene banke så mange dører som mulig og fortelle hva som er Høyres plan for Bergen de neste fire årene. Men hun ba dem også være ærlige og erkjenne at mye ikke har gått på skinner de siste årene.

– Det er viktig å være ærlig når dere snakker med velgerne. Jada, det har vært noen uromomenter med bergenspolitikken. Det har alle fått med seg. Men det er også sånn at i 12 år har vi hatt et veldig godt borgerlig samarbeid. Det går fint an å gjenfinne det, sa Solberg.

Deretter sendte Solberg av en tirade mot Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Harald Schjelderup, som hun mener tok valgseieren på forskudd da han stilte opp i VG foran Solbergs hus i helgen.

Høyre kollapser i Bergen: Også i Ernas nabolag

JUBEL-HARALD: Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Harald Schjelderup, her foran huset til Erna Solberg i Bergen forrige helg i forbindelse med en sak i VG. Foto: Hallgeir Vågenes , VG

– De som vil ta over makten her i byen tror de kan vinne valget på å si at de bør for overta fordi vi har styrt i så mange år, og de har ingen nye ideer for byen. Jeg har jo sett Harald Schjelderup stå foran huset mitt og si at han har vunnet valget alle steder i Bergen. Jeg vil bare minne ham om at valget er på mandag. Ingenting er avgjort. Og det er opp til dere her å sørge for at Schjelderup ikke får rett, sa hun.

Advarer Ap

– Tar Arbeiderpartiet valgseieren på forskudd? spurte VG Solberg etter talen.

– Det er alltid farlig å stille opp på bilder og si at valget er vunnet. Vi skal ha respekt for velgerne og valgdagen. VI skal aldri ta for gitt at folk automatisk stemmer på politikere.

– Du sa at det er viktig for dere å være ærlige. Har Høyre tidlig nok bedt velgerne om unnskyldning for bråket som har vært i Bergen-politikken?

– Jeg vet ikke om unnskyldningen kom for sent eller … Jeg tror det er viktig å være ærlig. Politikere som står og sier at «alt er fint» når alle vet at det har vært problemer. Det er ingen som følger med som ikke har fått med seg at det har vært intern turbulens. Men det er viktig å si at dette er saker som partiet har lagt bak seg for lengst.

Les også

 1. Arbeiderpartiet klart størst - Miljøpartiet de grønne dobler oppslutningen: Rødgrønn jubel i årets skolevalg

  Arbeiderpartiet ble klart størst – men Miljøpartiet de grønne har enda større grunn til å juble.
 2. Røde tall i den blå byen

  HAUGESUND (VG) Etter 22 års Høyre-styre er Haugesund kommune så blakk at den ikke lenger får styre sin egen økonomi.
 3. Drevland slettet rederi-mailer

  Politiets kartlegging av Trude Drevlands korrespondanse med Viking Cruises kan bli krevende fordi ordføreren har slettet…
 4. Høyre i Bergen kollapser - selv i Ernas nabolag

  SKJOLD I BERGEN (VG) Foran huset til Erna Solberg kan Aps byrådslederkandidat Harald Schjelderup juble idet valgkampen…
 5. VG-måling: Ap-Harald kan sparke ut Høyre i Bergen

  Arbeiderpartiet kan gjøre rent bord, knuse Høyre og overta byrådsmakten i Bergen uten KrFs støtte, viser VGs ferske…

Mer om

 1. Erna Solberg
 2. Høyre (H)
 3. Kommunevalg 2015

Flere artikler

 1. Pluss content

  Høyre-kollaps i Ernas hjemby

 2. Høyre i Bergen kollapser - selv i Ernas nabolag

 3. VG-måling: Sentrum på vippen i Bergen – Ap sliter tungt

 4. FNB tredje størst i Bergen: – Der røk fritiden min de neste fire årene

 5. Høyre-topper: – Oslo og Bergen fortjener et skifte

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder