ANSVARSPLASSERING: Hege Gjessing, president i Legeforeningen, sier ansvaret for en forsvarlig drift av Ahus ligger hos Helse sør-øst. Foto: ROBERT S. EIK

Legeforeningen: Flere sjefer må trolig gå

Presidenten i Legeforeningen tror det ikke bare blir skifte av helseminister. Også ledelsen og styret i Helse sør-øst blir byttet ut, tror Hege Gjessing.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Jeg tenker at det er en mulighet. De har satt seg selv i en vanskelig situasjon. Særlig når man også går ut og sier at man ikke har tillit til de ansatte på laveste nivå, de som faktisk utfører oppgaven. Det er veldig spesielt. Det er vanskelig å komme videre da, når man går så langt som i styremøtet i går, sier Gjessing til Dagens Næringsliv.

Gjessing viser til uttalelser fra styreleder Per Anders Oksum i Helse sør-øst under torsdagens styremøte ved Oslo universitetssykehus. Ifølge TV 2 ga Oksum uttrykk for at ansatte ikke hadde vært «sultne» nok i sammenslåingsprosessen.

- Disse uttalelsene blir lagt merke til. Folk blir naturlig nok veldig oppgitt, sier Gjessing.

Bråket rundt Akershus universitetssykehus kulminerte denne uka med at Fylkesmannen konkluderte med at driften har vært uansvarlig som følge av lav bemanning.

Legeforeningen har hele tiden sagt at ansvaret ligger hos Helse sør-øst, sier Gjessing.

- Så vi har forventninger til at det skjer noe mer enn bare et ministerskifte, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder