HAR NYE TEORI: Privatetterforsker Tore Sandberg har knyttet en person fra Balkan til Orderud-drapene. Her sammen med Per Orderud på Orderud gård. Foto: KRISTIAN HELGESEN
HAR NYE TEORI: Privatetterforsker Tore Sandberg har knyttet en person fra Balkan til Orderud-drapene. Her sammen med Per Orderud på Orderud gård. Foto: KRISTIAN HELGESEN

Utpeker ny Orderud-skytter

INNENRIKS

Privatetterforsker Tore Sandberg har levert inn navnet på en person han mener deltok under drapene på Orderud gård.

  • Nilas Johnsen
  • Tor-Erling Thømt RuudReporter i VG. Dekker hovedsaklig kriminalsaker. Laget blant annet podkastene "Uløst" om drapet på Birgitte Tengs og forsvinningen til Therese Johannessen. Har tidligere jobbet i Smaalenenes Avis og NRK. Kommer fra Spydeberg i Østfold. Har bachelorgrad i kriminologi fra Universitetet i Oslo. Telefon: 928 63 515 Har du informasjon om saker så tar jeg imot tips. Du er selvsagt 100 prosent anonym hvis du ønsker det.
  • Rolf J. Widerøe
  • Anders Sooth Knutsen
Publisert: Oppdatert: 03.11.09 14:49

VG er kjent med at Sandberg utpeker en person som ikke har vært tiltalt i forbindelse med saken. Denne personen skal ha deltatt under trippeldrapet på Orderud-gård, mener privatetterforskeren.

Samleside:Les alt om Orderud-saken her!

I går leverte Sandberg inn en delbegjæring til gjenopptagelseskommisjonen med den nye informasjonen.

- Delbegjæringen tar for seg et annet motivbilde enn gårdskonflikten, sier Sandberg til VG.

Les også:Vitne forteller om mulig Orderud-motiv

Sandberg jobber på oppdrag for Per og Veronica Orderud, og prøver å få saken deres gjenopptatt.

- Jeg har delvis vært i utlandet for å innhente informasjon til begjæringen, og det er knyttet til Balkan. Vi snakker om en kobling mellom dette Balkan-miljøet og flere aktører i Orderud-saken, sier Sandberg.

Les også:Krever innsyn i dokumenter i Orderudsaken

VG er kjent med at det skal være snakk om en person fra Balkan som bodde i Norge da drapet fant sted, men at denne personen nå er død. Sandberg mener å kunne bevise at mannen gjennomførte drapene sammen med to andre.

Sandbergs teori knyttes opp mot trusselbrevene som ukjente la i postkassen til advokat Cato Schiøtz, som forsvarte Per Orderud, og advokat Frode Sulland som forsvarte Veronica Orderud i 2001.

Per og Veronica Orderud ble sammen med Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød funnet medskyldige i drapene på Kristian Magnus og Marie Orderud og Anne Orderud Paust.

Her kan du lese mer om