SNUR: Petter Stordalen sier at kundene alltid har rett. Og når de vil ha bacon, så får de bacon. Foto: Magnus Sandberg , VG

Snur om den fete frokostretten: Stordalen-hotellene får bacon til frokost likevel

Stordalen: – I hotellbransjen er det gjesten som er sjefen

Petter Stordalen snur og tilbyr likevel sine sine hotellgjester bacon og pølser.

Helse og sunn mat er viktig for Petter Stordalen, skal vi tro Petter Stordalen, men ikke viktig nok til å nekte gjestene bacon og pølser: Nå snur hotellkongen etter at han i forrige uke sa at hoteller i kjeden hans i fremtiden vil la være å tilby frokostfavoritten til gjester - bacon.

Det vakte reaksjoner og er årsaken til at han snur.

Stordalen sier det er en eneste årsak til at de snur.

– I hotellbransjen er det gjesten som er sjefen. Og når gjestene våre vil ha bacon, skal de få bacon. Over og ut for Bacongate!

Han fremholder at Nordic Choice Hotels aldri fjernet bacon, men at folk aldri har skjønt at de bare innledet bacon-kuttet ved 16 test-hoteller.

– Vi har ikke alltid rett

– Det ble mye fokus både i mediene og sosiale medier og det spredte seg en holdning om at det gjaldt alle våre hoteller. Det ble feil.

– Er ikke dette et nederlag for deg?

– I Nordic Choice Hotels skal det alltid være rom for å teste ut nye ideer og løsninger, men det betyr ikke at vi alltid har rett. Sånn er livet. I vår kultur er det rom for å prøve og feile. Fordi vi er overbevist om at summen av alle feil vi gjør, aldri vi veie tyngre enn verdien av nye ideer og engasjerte medarbeider.

– Gikk 10 steg lenger

Aktuelt: Stordalen tapte 750 millioner på å bindre renten

– Hva med bærekraft og sunnhet: Er ikke det viktig lenger?

– Alle kjedene i Nordic Choice Hotels jobber med å gjøre mer for gjestene våre, samfunnet og miljøet. På alle våre hotell setter vi frem sunne og smakfulle alternativer, slik at gjestene har muligheten til å velge bærekraftig og helsefremmende mat. Comfort Hotels gikk 10 steg lenger. Det er bra at man tester ut nye ting, fordi da lærer man. Gjestene våre må være med og responsen er helt tydelig: å kutte bacon er ikke veien å gå.

Aktuelt: Angrer på åpenhet i Stordalen-boken

Thon Hotels spurte folk på sosiale medier hva de mener om bacon til frokost; den retten fikk overveldende oppslutning.

Comfort

– Vi i Comfort Hotels ser på oss selv som den lille hotellrebellen som ønsker å utfordre det tradisjonelle. Responsen fra gjestene viser at vi i aller høyeste grad gjorde nettopp det. Selv om mange roset oss for tiltaket, er gjestenes tilbakemelding tydelig. Derfor tar vi baconet tilbake , fremholder kjededirektør for Comfort Hotels, Camilla Bergman.

Hun fremholder at bacon kommer tilbake på frokostmenyen så raskt som mulig ved hotellene, hvor det fete fleskestykket ikke har vært å se til frokost de siste dagene.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder