Politiet: Nokas-Betew holdt skjulte møter i Oslo-leilighet

Til tross for forbud mot kontakt med kriminelle skal Nokas-raneren Metkel Betew (36) ha hatt en rekke hemmelige møter med kriminelle i en leilighet i Oslo.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Da den 36 år gamle Nokas-raneren ble prøveløslatt i oktober i fjor var han pålagt en rekke strenge restriksjoner fra Kriminalomsorgen.

Betew – som har bodd hjemme hos sine egne foreldre siden løslatelsen – måtte blant annet være hjemme fra midnatt til klokka 06.00 om morgenen.

LES OGSÅ:Politiet peker ut Betew som leder av narkoliga

I tillegg ble det satt som et krav at 36-åringen ikke skulle ha kontakt med kriminelle, personer som han burde vite var kriminelle eller noen av Nokas-ranerne og deres familier.

Holdt kontakt med Nokas-ranere

Etter det VG får opplyst, mener politiet at Betew har hatt en rekke møter med personer som er straffedømt for alvorlig kriminalitet – deriblant med noen fra ranslaget som slo til mot NOKAS i Stavanger i april 2004.

PÅGREPET: Her blir en mann i slutten av 20-årene ført ut av sivilkledd politi fra en bygård på Grünerløkka i Oslo under den storstilte politiaksjonen mandag. Foto: VG,

I tillegg mener politiet at Nokas-ranerne har hatt en rekke skjulte møter med kriminelle i en leilighet til en kvinnelig bekjent på Grünerløkka i Oslo

Ifølge VGs opplysninger, har politiet ransaket den aktuelle leiligheten i jakt på bevis i straffesaken mot Betew og narkoligaen de mener at han leder.

Havnå om Nokas-kompanjongen: – Han trenger ikke mer tid i fengsel

Nekter straffskyld

Den 36 år gamle Nokas-raneren har så langt nektet å forklare seg til politiet, men 36-åringen fremholder at han ikke har gjort noe straffbart.

Grytidlig mandag morgen slo politiet til mot en narkotikaliga i Oslos kriminelle underverden.

Politiet om storaksjonen: Mener å ha avverget både ran og drap

Totalt 16 personer ble pågrepet og siktet for alvorlig narkotikakriminalitet. Ni av disse ble varetektsfengslet i fire uker – mens de resterende syv ble løslatt etter avhør.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder