TROR IKKE PÅ SIV: Arbeiderpartiet nestleder Helga Pedersen tror ikke på alle lovnadene Siv Jensen kom med under sin tale på Fremskrittspartiets landsmøte fredag. Foto: Scanpix

Kritisk til Frps Ole Brumm-politikk: - Frp er ikke for folk flest

GARDERMOEN (VG Nett) «Ja takk, begge deler», er Siv Jensens budskap. Arbeiderpartiet-nestleder Helga Pedersen mener hun lover noe hun ikke kan holde.

Mads A. Andersen
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

- Siv Jensen dobbeltkommuniserer. Hun later som om det er mulig å bevilge penger til eldreomsorg, skole og andre klassiske velferdsoppgaver, samtidig som hun varsler store skatteletter. Det går ikke, man må velge, sier nestleder i Arbeiderpartiet, Helga Pedersen til VG Nett.

Les også:Jensen drømmer om å lede Norge i 28 år

Hun er overbevist om at valget til Jensen da faller på skatteletter. Pedersen begrunner det med at Fremskrittspartiet i sin tid støttet Bondevik-regjeringens økonomiske politikk.

Les også:Inviterer Høyre til fest

- Da var det skatteletter som ble prioritert foran god kommuneøkonomi. Det betyr at de vil gi skatteletter for de få i stedet for velferd for de mange, hevder Pedersen.

Inviterte til samarbeid

Har du tips om Frp?Kontakt VG Netts journalist her!

I Frp-lederens landsmøtetale fredag la Siv Jensen vekt på at det er fullt mulig med et regjeringssamarbeid med Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre. Hun inviterte til fest hvor folk kunne komme i «både grilldress og ballkjoler» og med «hele partiprogrammet under armen».

SELVSIKKER: Siv Jensen gikk hardt ut og lovet at Fremskrittspartiet ikke bare skulle sitte i regjeringskontorene, men også forandre Norge hvis partiet får makten neste høst. Foto: Scanpix

Hva vet du om Frp?Prøv VG Netts quiz.

- Siv Jensen inviterer til en fest hvor folk flest ikke får være med uansett hva slags antrekk de har på seg. Det er fordi skatteletter gagner de rikeste menneskene her i landet. Den bruken av oljepenger som Fremskrittspartiet legger opp til vil ramme de med boliglån og dårlig privat økonomi. Fremskrittspartiet er ikke et parti for folk flest, sier Helga Pedersen.

Les nestlederens politiker-blogg.

Siv Jensen fnyser av nestlederen i Arbeiderparitet og hennes teorier.

- Ikke bare skatter og velferd

- Kan du forklare velgerne hvordan Fremskrittspartiet, i tillegg til å bevilge mer penger til eldreomsorg, skole vei og velferd, skal kunne redusere skatten man betaler her i landet?

- I tillegg til å gjøre disse tingene, vil Fremskrittspartiet også redusere det offentlige byråkratiet. Det er ikke sånn at det kun er skatter og velferd over et statsbudsjett, sier Siv Jensen til VG Nett.

Hun minner om at Frp foreslo en reduksjon i offentlig utgifter med syv milliarder kroner i partiets budsjettalternativ for 2008.

- Helga Pedersen sier det er fullstendig umulig å få i både pose og sekk. Hva sier du til det?

- Det er fullt mulig å gjøre det. Jeg registrerer at våre politiske motstandere prøver å lage en kunstig fremstilling av at det ikke går, men det gjør det altså, sier Siv Jensen, som mener man må være sosialdemokrat for å forstå Pedersens regnestykke.

- Jeg tror ikke du finner en ordfører i Norge som ønsker seg tilbake til da Erna Solberg var kommunalminister og laget budsjettene i samarbeid med Fremskrittspartiet, svarer Pedersen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder