Kronprinshytte i ekspressfart

I går startet arbeidet med å sette opp kronprinshytta i Uvdal. I dag begynner hytta å ta form.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Av: Irene Mjøseng

GÅR FORT: Bygningsfirmaet regner med at kronprinsparets hytte er ferdig satt opp om snaue to uker.Foto: VILLY NORÅS

Det er firmaet Holz100 Norge AS som de siste tre ukene har arbeidet med å lage de store elementene i massivt tre til kronprinsparets hytte i Uvdal. Det skriver Laagendalsposten.

Hytta er bygget i massivt tre, helt uten bruk av spiker, lim eller miljøfarlige impregneringstoffer.

Byggefirmaet ligger i Baskereidfoss mellom Elverum og Kongsvinger. De har produsert elementene til den arkitekttegnede hytta i rekordfart. I morgentimene i går ble elementene fraktet fra Hedmark til Uvdal med trailere.

SOLIDE VEGGER: Kronprinshytta i Uvdal begynner å ta form. Her settes de massive bygningselementene i tre på plass. Foto: Villy Norås

- Vi produserer helt unike hytter for hver enkelt kunde. I dette tilfellet har vi fått arkitekttegninger som vi har arbeidet etter. Hytta er i massivt tre, og blir satt sammen på stedet, forteller Tim Knackstedt, daglig leder i Holz100 Norge AS til VG.

Firmaet ble startet i 2001, og har bygget flere eneboliger og hytter både for private og næringslivet. De bruker tømmer fra hele Østlandet i sine bygg. Kronprinsparets hytte blir bygget i både gran og furu.

VG får opplyst at hytta vil være 1,5 etasje høy, men ellers er det ukjent hvordan den ferdige bygningen blir.

- Vi er glade for at kronprinsparet er opptatt av miljøet, og det er en stor ære for oss at vi har fått dette oppdraget, sier Knackstedt.

Arbeidet med å sette opp hovedhytta skal være fullført om halvannen til to uker.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder