FLAGG-PRINSESSEN: Kronprinsesse Mette-Marit blir ofte møtt med norske flagg når hun reiser rundt i landet, og bursdagen hennes - 19. august - er offisiell flaggdag i Norge. Foto: Terje Mortensen

- For dyrt å flagge for Mette-Marit

(VG Nett) Lokalpolitiker Runar Nilsen (Frp) i Kvinesdal mener det blir for dyrt for kommunen å flagge hver gang noen i Kongehuset har bursdag.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Han foreslår nå å droppe rødt, hvitt og blått når kronprinsesse Mette-Marit fyller år. Nilsen mener også at kommunens flaggstenger bør stå nakne på bursdagene til prinsesse Ingrid Alexandra.

- Jeg tror ikke det er mange som har noe forhold til flaggdagene 21. januar og 19. august, så får vi helle flagge for Kongen, Dronningen og Kronprinsens, sier Nilsen til fvn.no.

DELTA I DISKUSJONEN PÅ VGDEBATT!

Tapper kommunekassen

De offisielle flaggdagene tapper kommunekassen for tusenvis av kroner hvert år. Flaggingen fra de elleve kommunale flaggstengene i Kvinesdal koster ifølge fvn.no 19.260 kroner på helligdager, 14.832 kroner på søndager og 5562 kroner på hverdager.

- Noen kan sikkert mene at det er smålig å ikke ta seg råd til å flagge, men jeg vil ikke prioritere denne overtiden til kommunalt ansatte på bekostning av lovpålagte oppgaver til skole, sier Nilsen og forklarer at kommunekassen allerede nesten er bunnskrapt etter byggingen av et nytt kulturhus og etter kommunens innvolvering i Terra-skandalen.

Nilsens forslag ble lagt frem for formannskapet i Kvinesdal kommune. Etter en lengre diskusjon i formannskapet ble det enighet om å anbefale andre sparetiltak, nemlig å fire flagget ved arbeidstids slutt klokken 15.00 på hverdager, skriver fvn.no.

DELTA I DISKUSJONEN PÅ VGDEBATT!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder