I RETTEN: Den profilerte TV 2-reporteren forklarer seg i retten. Foto: SCANPIX
I RETTEN: Den profilerte TV 2-reporteren forklarer seg i retten. Foto: SCANPIX

TV 2-journalisten: - Jeg hadde en dårlig følelse

Eks-kjæresten vitner i Bhatti-saken

INNENRIKS

OSLO TINGHUS (VG Nett) TV 2-journalisten, som hadde et kjærlighetsforhold til terrortiltalte Arfan Bhatti, fikk oppholde seg i bakkorridorene før hun startet å vitne i dag.

Publisert: Oppdatert: 15.04.08 11:49

VG Nett følger forklaringen fortløpende, trykk oppdatér (F5).

Oslo tingrett er utformet slik at det er en lukket og en åpen sone. Det er en mengde bakkorridorer hvor bare de ansatte i tingretten, politiet og arrestforvarere har anledning til å oppholde seg. Normalt er det bare de tiltalte som føres inn gjennom denne inngangen i retten.

TV 2-journalisten som startet å vitne like før klokken 11, fikk imidlertid også vente i det lukkede området, dermed unngikk hun journalistkollegaene som sto og ventet på henne utenfor den ordinære inngangen til rettssalen.

Smilte

Etter å ha oppgitt yrke som journalist, snudde den tidligere profilerte reporteren seg mot kollegaene som sitter bak ryggen hennes i retten og smilte kort i noen sekunder, før hun igjen rettet oppmerksomheten mot dommeren.

Journalisten startet med å forklare at hun møtte Arfan Bhatti i forbindelse med yrket sitt, men at han ikke var spesielt interessert i å bidra med opplysninger.

- Jeg spurte på møte nummer to om vi kunne fortsette å ha kontakt. Fra da av var forholdet kun privat. Det varte frem til 21. september da han ble pågrepet, forklarte hun i retten.

Det er lagt frem en mengde sms-meldinger og telefonsamtaler mellom de to som bevis i retten. Påtalemyndigheten har vært svært interessert i hva Bhatti egentlig har ment i flere av meldingene som ble sendt i perioden hvor det ble skutt mot synagogen i Oslo.

- I overkant engasjert

I retten fortalte TV 2-journalisten at hun ikke oppfattet Bhatti som ekstrem i sitt engasjement for konflikten i Midtøsten.

- Han var i overkant engasjert i forhold til andre jeg kjente. Han var frustrert fordi han ikke kunne gjøre noe. Der og da reagerte jeg ikke noe mer på det enn når folk sier de har lyst til å gjøre noe for barn som sulter, forklarte TV 2-journalisten om en samtale hun hadde sammen med terrortiltalte Bhatti om situasjonen i Midtøsten.

I juni 2006 hadde Bhatti og TV 2-journalisten et lite brudd i kontakten, fortalte hun i retten. Men i midten av juni tok Bhatti kontakt med henne igjen og ba om å få møte henne.

- Jeg hadde dårlig tid, men jeg tok et møte med han på fem til ti minutter. Da fortalte han at han skulle reise nedover i Europa, fortalte TV 2-journalisten.

Hun fortalte at hun ble irritert fordi Bhatti tok kontakt med henne på denne måten og at han var så dramatisk og ville reise av gårde uten at han ville presisere hva han skulle.

- Hadde en vag uro

- Jeg visste ikke hva jeg skulle tro, men jeg hadde en vag uro om hva dette var for noe, sa journalisten i retten.

Aktor leste opp flere av tekstmeldingene som ble sendt mellom Bhatti og journalistens mobiltelefoner etter samtalen hvor Bhatti forteller at han skal reise. Der oppfordrer journalisten Bhatti til å snu om og velge rett. Aktor spurte henne flere ganger om hva han skulle gjøre som var galt, og hva som var den rette vei, men TV 2-journalisten presiserte at hun ikke hadde den ringeste anelse av hva Bhatti hadde fore.

- Jeg kan ikke si noe mer enn at jeg hadde en dårlig følelse for det han skulle. Da tar han for meg et galt valg, fortalte den tidligere profilerte TV 2-journalisten i retten.

Da forholdet ble kjent i forbindelse med at politiet pågrep Bhatti, ble TV2-reporteren sykmeldt.

Her kan du lese mer om