POLITI: Politioverbetjent Øyvind Nordgaren mener å ha et godt bilde av hvordan narkotikanettverket er organisert. Foto: Espen Sjølingstad Hoen, VG

Sønnen til tippemillionær kidnappet i fire dager

Lå bakbundet da politiet fant ham

(VG Nett) Butikkeieren som ble kidnappet og bortført i fire dager, lå bastet og bundet da politiet fant ham søndag.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Etter det VG kjenner til lå gisselofferet bakbundet på ryggen med en væpnet vakt i leiligheten.

- Han lå bastet og bundet og var voldsomt medtatt etter påkjenningen, men forholdene tatt i betraktning var han i fysisk god form, sier leder for seksjon organisert kriminalitet i Oslo-politiet, Øyvind Nordgaren til VG Nett.

Vet du noe om denne saken?Kontakt VG Nett her!

Den 24 år gamle butikkeieren ble onsdag i forrige uke kidnappet mens han var på jobb i Oslo og bortført i fire dager.

Fem personer er siktet

Den væpnede vakten ble pågrepet på stedet, og i løpet av søndag kveld ble ytterligere fire mann pågrepet på forskjellige adresser i Oslo.

Fem menn i 20-årene er siktet for grov frihetsberøvelse. Fire av de pågrepne er marokkanere og tyrkere med fast opphold i Norge. Den femte er norsk statsborger.

Les også:Krevde millioner i løsepenger

Trodde det var et ran

Den 24 år gamle norskvietnameseren driver en sushibar på Veitveit kjøpesenter i Oslo. Ifølge TV 2 er 24-åringens far tippemillionær.

Til kanalen sier offeret selv at han først trodde det var et ran.

- Det kom to maskerte menn inn med pistol. Jeg trodde først at det var et ran, men da de satte en hette på meg og dro meg ut av butikken, forsto jeg at jeg ble kidnappet, sier han.

En 22 år gammel mann har i politiavhør erkjent delvis straffskyld for å ha tatt på seg rollen som «barnevakt».

Krevde løsepenger

- Vi jobber nå for å finne ut hvorfor dette offeret ble plukket ut, men at motivet var å få presset ut penger er klart, sier Nordgaren.

Kidnapperne skal ha krevd offerets familie for flere millioner kroner i løsepenger, og det var 24-åringens familie som meldte fra om bortføringen til politiet. Det ble straks satt inn store ressurser for å finne stedet der mannen ble holdt fanget.

Politiet utelukker ikke at flere kan bli pågrepet i saken.

- Det er opplysninger om at flere kan være involvert i bortføringen, sier politiadvokat Alvar Randa til VG Nett.

Uoppklarte hjemmeran

Nordgarden vil ikke kommentere hvorvidt denne saken kan ha noen tilknytning til de uoppklarte hjemmeranene der maskerte personer har tatt seg inn til velstående familier med innvandrerbakgrunn og presset dem for penger og verdisaker.

- Vi er midt i etterforskningen og setter inn betydelige ressurser for å avdekke hvilke forbindelser det måtte være til andre saker, men vi har foreløpig ingen konkrete indikasjoner, sier Nordgaren til NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder