PLOMBERT: Døren til kvinnens hjem er fredag ettermiddag plombert. Ifølge VGs opplysninger mener politiet at det var bak denne døren skal ha forsøkt å drepe sine tre barn denne uken. Foto: Hedvig Idås

Mor siktet for drapsforsøk avhøres tidligst mandag

Politiet vil lørdag gjennomføre flere avhør og gjøre nye undersøkelser etter at en kvinne fra Bergen ble siktet for å ha forsøkt å ta livet av sine tre barn.

uvakt@ntb.no

Det er foreløpig ikke klart når kvinnen i slutten av 30-årene vil bli avhørt, men det vil skje så snart det lar seg gjøre, sier politiadvokat Cathrine Krohn i Vest politidistrikt til NRK.

Kvinnens forsvarer, Ellen Eikeseth Mjøs, opplyser til kringkasteren at kvinnen blir avhørt tidligst mandag.

les også

Mor siktet for drapsforsøk på tre barn

Kvinnen ble fredag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Hun ivaretas av helsevesenet og har så langt ikke vært i stand til å la seg avhøre. Hun møtte ikke i fredagens fengslingsmøte i Bergen tingrett.

Politiet jobber med å avklare hva som har skjedd og vil lørdag avhøre vitner og gjøre andre undersøkelser, melder NRK.

Politiet har opplyst at de vil be om en judisiell undersøkelse av siktede for å få avklart om hun er strafferettslig tilregnelig. Hendelsen skal ha skjedd i familiens leilighet i Bergen kommune tidligere denne uken, skriver Bergensavisen. Ifølge VGs opplysninger mener politiet at kvinnen i 30-årene skal ha forsøkt å knekke nakken på de tre barna.

– Det er en alvorlig og depressiv sak. Barna har det bra etter forholdene og blir ivaretatt, sa barnes bistandsadvokat Kjetil Johannes Ottesen til NTB fredag.

Politiet jobbet fredag med sikring og gjennomgang av kriminaltekniske og elektroniske spor og avhør av personer rundt familien.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder