Stoler ikke på Mette-Marit

(VG Nett) Leder i Nei til Narkotika, Gjermund Aadland, stoler ikke helt på Mette-Marit når hun nå tar avstand fra narkotika.

Artikkelen er over 18 år gammel

Aadland mener at den kommende kronprinsessen fortsatt holder kortene svært tett inntil brystet. -Hvilke valg er det hun gjerne skulle ha gjort om igjen? Hva er det egentlig hun beklager av sin fortid? spør Aadland, som ikke ble så mye klokere av Mette-Marits uttalelser på pressekonferansen.

Negativ signaleffekt

-På den ene siden er det et greit budskap å ta avstand fra narkotika. På den annen siden kan det gi en negativ signaleffekt når selv ikke det å bli kronprinsesse og kommende dronning er en umulig utgang av stoffmisbruk.

-Vi syns verken Mette-Marit Tjessem Høiby eller Ari Behn er gode forbilder i narkotikabekjempelsen, sier Aadland, som likevel vil ønske bruden lykke til med hennes nye liv .

-Bedre enn noen kampanje

Informasjonskonsulent Per Jørgen Gram i ungdomsorganisasjonen Juvente er langt mer begeistret.

-Dette er det beste som kan skje i kampen mot narkotika, mener han.

-Mette-Marit Tjessem Høiby fungerer som et forbilde i samfunnet. Når hun tar så klart avstand fra narkotika som hun gjorde under pressekonferansen på Slottet i dag, virker det sterkt. Det er en massiv medieinteresse rundt kronprinsparet om dagen, så hennes budskap når ut til svært mange.

Og det er klart at hennes tydelige budskap på pressekonferansen fungerer langt bedre enn en tradisjonell kampanje om farene ved narkotikabruk, sier Gram.

- Lurt av Mette-Marit

Tidligere soussjef ved Slottet Carl Erik Grimstad mener det var lurt av Mette-Marit Tjessem Høiby å ta opp sin fortid på pressekonferansen onsdag.

- Hun gikk så langt det var mulig i retning av å bekrefte at hun har brukt narkotika. Det tror jeg er veldig sunt og lurt, sier Grimstad til TV2.

Grimstad tror at både norsk og utenlandsk presse nå vil la denne saken ligge og ikke grave mer i den kommende kronprinsessens fortid.

Mer om

 1. Kronprinsparet

Flere artikler

 1. Marius i kjole og hvitt

 2. - Veldig glad i Mette-Marit

 3. Testet bryllupsbilen

 4. Gavestrøm til brudeparet

 5. Når kommer arvingen?

Fra andre aviser

 1. Kronprinsparet til Egon på julaften

  Aftenposten
 2. Kronprinsparets fond åpner opp om pengegaver

  Aftenposten
 3. Kronprinsen: – Må konse for å begrense håndhilsing

  Aftenposten
 4. Kronprinsparet spiste julelunsj med gjester fra Natthjemmet og Fattighuset

  Aftenposten
 5. Kronprinsparets Fond fikk kritikk for Flyt-programmet. Her svarer de.

  Aftenposten
 6. Kort sagt, fredag 10. november

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder