Dødsdømt pitbull holdes i skjul

Denne pitbullterrieren ble dødsdømt for tre år siden. Nå holdes den i skjul på Østlandet.

Artikkelen er over 18 år gammel

- Det er ikke hundene, men eierne det er noe galt med når pitbuller blir farlige og aggressive, sier 24-åringen, som eier den seks år gamle hunden.

Hun ønsker egentlig å stå fram med navn og bilde for å vise hvor flott hund hun har, men tør ikke i frykt for at politiet skal få tak i hunden og avlive den. Pitbullterriere har stått på listen over ulovlige hunder i Norge siden 1991.

- Snill rase

24-åringen sier hennes hund aldri har vært aggressiv mot mennesker, eller er blitt brukt som kamphund.

- Han har måttet gå med bandasje fordi han logrer så han får sår på halen. Så glad er han, sier hun.

24-åringen reagerer sterkt på saken i tirsdagens VG om de to kamphundene Storm og Pluto som sprer frykt i et nabolag i Trondheim, og som kanskje må bøte med livet. Hun mener pitbullterriere i utgangspunktet er en snill rase. Ifølge henne bør vi heller frykte dobermann og schæfer.

- Men havner den i feil hender, blir den farlig. 24-åringen sier pitbuller er lett tilgjengelig for kriminelle i Norge, til tross for at rasen har vært forbudt i 10 år. Ofte kamufleres pitbullene som den lovlige rasen amerikansk staffordshire-terrier.

- Det som er trist, er at pitbuller er så lett å få tak i for kriminelle, som bruker dem til kamp og lærer dem å drepe fra de er små, sier hun.

Såret

For tre år siden ble den da tre år gamle pitbullen funnet i en hage med store kjøttsår i hodet. Distriktsveterinæren og politiet ble koblet inn da det viste seg at hunden hadde en rekke gamle sår og flenger over hele kroppen, typisk for kamphunder, mente de.

Aftenposten skrev at eieren hadde forsøkt å sy en diger flenge igjen med fiskesnøre.

- Årsaken til sårene i hodet var at hunden ble angrepet av to hannhunder som løp løs. Hunden min var i bånd, sier den tidligere eieren. Ifølge ham var det hele et tragisk uhell. I frykt for at hunden skulle bli tatt av politiet, fikk han en veterinærkyndig til å sy sammen flengen i hodet.

- Han fikk penicillin og var på bedringens vei, og var så pigg at han stakk av, sier han. Hunden ble på kennel nær et år og begjært avlivet av politiet fordi den var av den ulovlige rasen. Men dagen før den skulle bøte med livet, ble hunden sporløst borte.

- Den blir tatt godt vare på av noen, det vet jeg, sier den tidligere eieren. Den nåværende eieren er livredd for å miste hunden sin.

- Han får gamle damer til å smelte ­ helt til de får vite hva slags rase den er. Da tar de avstand, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder